vineri, 7 aprilie 2023

HotelRunner – platforma care transformă managementul hotelier într-o plăcere

 Greu mai este cu managementul de hoteluri și pensiuni. Și nu doar sistemul de gestiune, în general vorbind, ci mai ales în sensul promovării afacerii în scopul căutării de clienți sau potențiali clienți. Dar este greu atâta vreme cât lucrezi de unul singur, izolat în oceanul sălbatic al industriei ospitalității în care strategiile sunt prost făcute.


Da, este greu când te ambiționezi prostește să lucrezi și să-ți croiești un drum de unul singur. Cu mult mai ușor este atunci când forțele tuturor se adună într-un singur loc. Și acel loc se numește platforma HotelRunner.

HotelRunner este o platformă B2B - business to business, cloud, de vânzări online, marketing digital și management al canalelor, care ajută hotelurile și agențiile de turism să își adapteze, eficientizeze și îmbunătățească activitatea, să treacă de la offline la online prin intermediul tehnologiilor de ultimă oră.

Hotelierii pot lucra pe această platformă online și o pot integra pe website-ul propriu și astfel pot să-și gestioneze toate rezervările într-un singur loc.

Beneficiile sunt multiple:

  • crește gradul de ocupare și profitabilitatea
  • industria ospitabilității este strâns legată de gradul de ocupare. Cu cât acesta este mai mare, cu atât mai bine își pot gestiona hotelierii resurseleși implicit pot crește proporțional serviciile pe care le pot oferi oaspeților - consumatorii finali
  • îmbunătățește relațiile cu clienții
  • gestionează operațiunile de zi cu zi
  • integrează platformele globale utilizate de hotelieri într-un singur sistem
  • salvează timp, automatizănd anumite procese
  • include site-ul web, motorul de rezervare, managerul de canal și mai multe funcții
Sistemul de rezervări în hoteluri și pensiuni oferă avantaje și pentru clienți:
  • ofertele se obțin în timp real
  • rezervările se realizează instantaneu
  • clienții văd camerele disponibile în timp real, în funcție de fiecare tip de cameră
  • pot primi cupoane, oferte speciale, totul direct din website-ul hotelului

Ce m-ar atrage să folosesc un astfel de sistem dacă aș fi un manager hotelier sau al unei pensiuni? În primul rând transparența mai mare pentru clienții potențiali, cărora le va fi mai ușor să mă găsească, să compare ofertele mele cu ale altor unități și să rezerve mai ușor camera dorită.
În al doilea rând ar fi foarte atractivă automatizarea anumitor procese, ceea ce salvează enorm de mult timp, timp ce poate fi folosit în direcția acordării de servicii mult mai bune clienților finali.
Nu este deloc de neglijat nici îmbunătățirea relațiilor cu clienții, căci acest lucru poate crește gradul de ocupare în mod constant, ceea ce este în avantajul unității de cazare, dar și al clientului, căruia i se oferă servicii mult mai bune într-un timp mult mai scurt și cu costuri mult mai reduse.

În condițiile în care un asemenea sistem gestionează operațiunile de zi cu zi, ca manager sunt oarecum scăpat de un volum destul de mare de muncă, putând recanaliza resursele spre alte direcții favorabile afacerii.
Un avantaj ar fi și sistemul CRM (Customer Relation Management), prin care poate trimite imediat e-mail de bun venit oaspeților sau e-mail-ul de „onboarding”, prin care oaspeții pot primi toate informațiile referitoare la hotel înainte de vizita lor: facilitățile oferite, orele meselor, programul all inclusive, programe de divertisment oferite și toate informațiile de care au nevoie pe tot parcursul șederii lor. Astfel oaspeții își pot organiza din timp tot programul din timpul șederii lor, ceea ce este net în avantajul lor.
Nu este de neglijat nici sistemul sigur de plăți atât pentru manager cât și pentru clienți...
Un alt avantaj este conexiunea dintre hoteluri/pensiuni, pe de o parte, și agențiile de turism pe de altă parte, căci sunt mulți oaspeți care își programează șederea prin intermediul agențiilor de turism, tocmai în ideea comparării diferitelor oferte de cazare.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...