vineri, 21 aprilie 2023

O vacanță reușită începe cu o ofertă bună

 

Deşi prefer momentele de relaxare în mijlocul naturii plină de vegetaţie şi poate tocmai de aceea prefer vacanţele la munte, pentru mine vacanta fericita poate fi petrecută şi la mare. Şi cum vacanta reusita se planifică din timp, deşi nu este absolut obligatoriu, trebuie analizate toate ofertele pentru a accepta în final oferta buna pentru fiecare dintre noi în parte.

Deşi nu exclud ieşirile în afară, prefer vacanţa pe litoralul romanesc fie şi doar pentru că este mai aproape de casă. Aşa că litoral 2023 se traduce ca fiind litoralul romanesc.

Sunt de acord că orice cazare la mare se planifică din timp şi se rezervă dinainte. Şi este uneori de preferat să se recurgă la serviciile unei agenţii de turism. Avantajele pot fi multiple.

  • O agenţie de turism deţine informaţii centralizate de la toţi furnizorii de servicii, ca atare este mult mai uşor şi mai rapid să găsim un loc de cazare potrivit nevoilor noastre şi ofertele promoţionale cele mai avantajoase.
  • De cele mai multe ori se rezervă locul de cazare la un preţ mai mic,cu reduceri uneori substanţiale, ceea ce poate însemna reduceri mai la bugetul de călătorie.
În general evit să caut loc de cazare în ultimul moment, deşi sunt tentată să o fac, nefiind sigură prea din vreme de perioada în care pot merge în vacanţă, tocmai din cauza riscului de a nu mai găsi locuri libere disponibile.
Dacă mă decid să plec în vacanţă, prefer cazarea în unităţi de 3 sau 4 stele de preferinţă all inclusive dacă este suficient de avantajos şi îmi place meniul din locaţia respectivă, deşi recunosc că nu sunt pretenţioasă la mâncare.
Ca şi petrecere a timpului, prefer relaxarea la plajă combinată cu vizitarea tuturor obiectivelor turistice, tocmai pentru a nu rata nici un obiectiv de interes, pentru diversitatea care evită plictiseala. Relaxarea la plajă îmi oferă satisfacţia obţinerii unui bronz perfect, a aerosolilor care îmi vor proteja aparatul respirator şi mă vor feri de afecţiunilor respiratorii, a soarelui care imi va întări oasele. Mă voi bucura de căldura nisipului, de masajul valurilor pe tot corpul, de întărirea gleznelor dată de mersul pe nisip, de mirosul algelor şi al apei sărate, de compania pescăruşilor. Iar ratarea nici unuia dintre obiectivele turistice îmi va permite să cunosc mai bine locurile şi oamenii, natura şi istoria ...
Istoria litoralului este dată de vestigiile vechilor cetăţi greceşti şi vestigiile romane. Natura? Să nu ocolim delfinariul cu spectacolele iubite de copii şi adulţi. Să nu uităm acvariul care prezintă varietatea vietăţilor marine, subacvatice, din bazinul Mării Negre. Să nu uităm teatrele de pe litoral care au cu siguranţă spectacole şi pe timp de vară. Să nu uităm restaurantele cu specific local care oferă mostre ale gastronomiei locale.
Singură sau cu prietenii sau familia? Singură aş avea o mai mare mobilitate, dar în grup se pot face şi în acest mod economii, mai ales la vizitarea obiectivelor turistice, în care caz se pot face reduceri la biletele de intrare în cazul unui grup mai numeros.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Librarul de 72 de ani (1948) Mohamed Aziz, situat în Rabat, Maroc, petrece între 6 și 8 ore pe zi citind cărți. După ce am citit peste 5.0...