luni, 7 octombrie 2019

Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!

Nu există zi din viața mea în care, înainte de a mă apuca de lucru, prin casă sau la serviciu, să nu mă atragă, ca un magNET, ideea de a prepara o ceașcă de cafea fierbinte sau măcar de ceai fierbinte, tari și energizante. Adesea merg în paralel cu preparatul băuturii fierbinți și cu ceea ce am deja în planul de lucru, tocmai pentru a termina mai repede lucrul înainte de a se răci complet cafeaua sau ceaiul.
Ca atare imi pun în funcțiune espressorul automat Phillips cumpărat din magazinul online magNET.ro. Pentru mine este aparatul ideal. Nu ai nevoie decât de o cantitate anume de boabe proaspete de cafea și îți poți prepara o imensă varietate de cafele exact după pofta inimii. Cu o singură personalizare la o atingere de buton aparatul ajustează concentrația și aroma băuturii, și totodată ajustează cantitatea de cafea și de lapte pentru a obține o spumă de lapte fină cu Latte Go. Cu ajutorul a doar trei setări diferite aparatul se potrivește perfect preferințelor fiecăruia dintre noi.
Aparatul este pus deja în funcțiune. Îl las să-și facă treaba liniștit, în timp ce eu mă apuc să lucrez. Deschid laptopul și încep să mă gândesc. De ce să mă apuc oare? Aș putea face un curs online de medicină. Dar mă gândesc că nu de mult, dintr-un exces de zel absolut inexplicabil, privind lucrurile la rece, am parcurs cea mai mare parte dintre cursurile pe care le aveam la dispoziție. Mă gândesc rapid că nu este rău să mai aștept ceva timp până să fac următorul curs; oricum nu am de gând să forțez lucrurile doar ca să impresionez lumea prin genialitatea mea științifică.
Trag cu urechea și cu coada ochiului la espressor. Toarce ca o pisică de plăcere în timp ce, se pare, fierbe apa pentru cafea. Continui să mă gândesc: să scriu pe blog sau să scriu articolul solicitat pentru revistă? Pun în balanță cele două variante. Articolul pentru blog se scrie mai repede, cel pentru revistă se cere „rumegat” ca și idee. Deși nu-mi place să amân lucrurile, mă gândesc că azi deja este cam târziu, așa că ar trebui să scriu ceva scurt și repede dacă vreau să am timp și pentru altceva. Mâine însă sper să mă apuc de scris ceva mai devreme. Așa că rămâne hotărât: azi blogul, mâine articolul pentru revistă.
  Cafeaua este deja gata și se scurge aburindă in ceașcă. Aștept să se scurgă și ultima picătură și iau ceașca plină lângă mine, savurând-o cu poftă în timp ce scriu rapid materialul pentru blog. Cafeaua fierbinte, concentrată, imi stimulează simțurile  și mintea, iar degetele mele parcă o iau razna pe tastatură.
 Am terminat de scris articolul și sorb cafeaua, savurând-o până la ultima picătură. Îmi aduc aminte că tocmai aștept un bun prieten. Îmi spun că nu se cade să dau dovadă de egoism și să mai prepar încă două cafele: una pentru mine, cealaltă pentru oaspetele care trebuie să sosească din clipă în clipă. Îi știu preferințele în materie de cafea, așa că prepar rapid două căni mari de cafea.
Ador să beau cafeaua împreună cu un prieten, deși nu-mi refuz niciodată o cafea băută în liniștea singurătății. Mai ales că am destul de mult de discutat cu amicul respectiv, o pot face cu mult mai bine în compania lui și a unei cafele fierbinți, tari și aburinde. Așa că discuția purtată la o cafea se dovedește mai plăcută și mai eficientă.
Cum nu sunt cafegiu înveterat, am întotdeauna pregătite și câteva căni de ceai pe care le „lungesc” savurarea, consumându-le mai mult de sete, pentru a suplini deficitul de apă. Ritmul alert de lucru nu îmi permite mereu un consum potrivit de apă pentru hidratarea organismului, așa că trebuie să îmbin utilul cu plăcutul pentru a mă rehidrata. Cafeaua? O ador, dar nu trebuie să fac exces. Mai este și mâine o zi...
Articol scris pentru SuperBlog 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  HAMLET DE William SHAKESPEARE Tragedia lui Hamlet, Prinț al Danemarcei, adesea scurtată la Hamlet este o tragedie scrisă de William Shakes...