sâmbătă, 31 octombrie 2020

Aroma unei amintiri unice Bottega Verde

 Trebuie să recunosc sincer: am şi eu de-acum o vârstă oarecum respectabilă. Nu spun că am îmbătrânit deja, dar prefer să cred că încep să devin o „doamnă” în ochii celor din jurul meu. Asta înseamnă cel puțin câteva aspecte...

  • Am început să am organismul ceva mai sensibil pe toate planurile posibile. Așa că trebuie să am grijă de întreținerea mea. Adică mai puțin, dar de foarte bună calitate, de la hrană și îmbrăcăminte până la cosmetice.
  • Am început să nu privesc doar înainte, ca un om fără griji și cu ochii doar spre viitor, ci și în urmă. Nu doar că am început să îmi fac bilanțul vieții de până acum, ca să știu cum să-mi continui viața în condiții optime, ci și să pun preț cât mai mare pe propriile amintiri.
Și apropo de grija față de propriul organism... Dacă cu ceva ani în urmă nu prea puneam eu prea mare preț pe cosmetice de uz personal, folosind doar produse de strictă igienă și îngrijire personală (săpun, deodorant, pastă de dinți), la un moment dat am simțit nevoia să îmi diversific gama de cosmetice folosite: mai întâi creme și loțiuni pentru îngrijirea pielii, și mai recent produse de minim machiaj (rujuri). Ca să nu mai vorbim că produsele ar trebui să fie delicate, din ingrediente cât mai naturale și cu un parfum fascinant.

Recent am constatat că aș avea nevoie de niscaiva produse cosmetice pentru hidratarea pielii, care în ultimul timp parcă devine din ce în ce mai uscată și îmi creează un oarecare disconfort. Desigur că deja am brandurile mele preferate, din a căror game de produse îmi iau mai tot ceea ce am nevoie, dar mi-am spus că ar fi cazul să schimb puțin macazul și să încerc și altceva.

Așa am descoperit brandul de origine italiană Bottega Verde. M-am hotărât să testez produsele sale, din cel puțin două considerente:

  • aici există o gamă destul de largă de produse de hidratare, deci exact ceea ce am nevoie momentan, deci am de unde alege produse variate, pe care să le folosesc, schimbandu-le periodic, pentru o perioadă destul de lungă
  • brandul aduce arome intense din toate colțurile lumii pentru momente perfecte de hidratare și relaxare, reinventând conceptul de produse naturale prin hidratare intensă și arome inedite.
Ca să se simtă și tatăl meu răsfățat, am comandat câteva produse din categoria de cosmetice barbati special pentru el. Apoi am luat câteva creme de corp și loțiuni hidratante pentru mine.

Odată produsele primite, am început de îndântului reavăată să le folosesc. Pe lângă hidratarea bogată și rapidă a pielii pe care am remarcat-o în timp, în prima fază am remarcat efluviile de parfum pe care le emana propria-mi piele tratată cu cremele primite. Și cum parfumul era destul de persistent, a început să-mi trezească amintiri.
Mi-am amintit grădina bunicilor plină întotdeauna de flori variate, care nu conteneau să-și ofere curcubeul de culori și gama de parfumuri din primăvară până-n toamnă târziu și de care mă bucuram din plin. Mi-am amintit și de florile din grădina casei părintești, ceva mai puține, dar extrem de parfumate: iriși, lăcrămioare, primule, trandafiri, mușcate.
Mi-am amintit plimbările prin parcul orașului, mai ales în timpul vacanțelor de vară, când toate simțurile îmi erau răsfățate de culoare și arome.
Mi-am amintit de vacanțele petrecute prin pădurile de munte, pline de răcoare, de aromele pământului reavăn, izvoarelor răcoroase, aromelor lemnoase ale pomilor și aroma frunzelor vii.
Mi-am amintit de toate clipele petrecute în mijlocul naturii când mă răsfățam cu toate senzațiile posibile și mă încărcam de energie.
Și întotdeauna îmi propuneam să nu mă mulțumesc doar cu amintiri, ci să revin mereu în mijlocul naturii ori de câte ori este posibil.
Articol scris pentru SuperBlog 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  WILLIAM SHAKESPEARE  William Shakespeare is arguably the most famous writer of the English language, known for both his plays and sonnets....