joi, 2 aprilie 2020

De la prieteni

Cum să faci față Coronavirusului - Opinia Medicului Adrian Crăciun

"Am decis să scriu aceste rânduri în contextul epidemiei de coronavirus pentru că am simțit nevoia de a face anumite precizări. De a aduce un echilibru în multitudinea de informații care de care mai alarmante și mai generatoare de frică și depresie. O fac din perspectiva medicului care lucrează în terapia intensiva pediatrică, dar și ca pediatru, ca medic cu preocupari de medicină naturistă și reflexoterapeut.

Tot ceea ce scriu în continuare este doar opinia mea și reprezintă rezultatul a peste 20 de ani de activitate medicală în care am încercat să înțeleg și sa tratez copilul și, nu de puține ori, familia acestuia.

În primul rând aș vrea să înțelegeți că OMUL a fost creat să facă față unor astfel de situații. Organismul nostru reprezintă o mașinărie incredibil de complexă și inteligentă, capabilă să facă față unor agresiuni extreme venite din exterior. Dacă nu ar fi așa, rasa umană ar fi dispărut de mult de pe planetă, încă din timpurile în care antibioticele și antiviralele nu au fost sintetizate. Și am rezistat atunci. Și vom rezista și astazi când, din păcate, medicina se vede în situația în care nu are la dispoziție medicamente eficiente de combatere a coronavirusului.

Rămâne așadar ca singura alternativă viabila maximalizarea capacității organismului nostru  de a scăpa de virus.

Starea actuală ar trebui sa reprezinte un moment de reflexie, în care noi medicii să ne deschidem perspectiva terapeutică, să fim receptivi la ceea ce natura însăși prin medicina tradițională oferă ca resurse terapeutice. (n.m.)Iar  suplimentele alimentare sunt o alternativă fiabilă în acest context.

Vă prezint mai jos recomandările mele privind ceea ce putem face în situația actuală:

⚜ Să Renunțăm La Frică.

Frica răspândită în zilele acestea reprezintă principalul inamic al nostru. Statistici alarmante, convoaie cu cadavre, previziuni sumbre, nu fac decât sa inducă o stare de stress continuu iar în organism declanseaza acel mecanism de “Luptă Sau Fugi ” (mai mult fugi decât luptă….) care are ca efect, în primul rând, BLOCAREA Imunității ORGANISMULUI. Într-o astfel de stare corpul nu este capabil să se mai apere de inamici microscopici pentru că un pericol mult mai mare îi stă în față. Epuizarea glandelor suprarenale care apare într-o astfel de situație (de stress prelungit) face ca și controlul inflamației să fie deficitar. Se produce astfel o escaladare a reacției inflamatorie care nu mai poate fi temperată de cortizolul produs de glandele suprarenale. Aceasta agravează suferința pulmonară care apare în infecția cu Coronavirus.

⚜ Să Ne Programăm La Viață Și Nu La Moarte .

Se cunoaște foarte bine impactul pe care emoțiile și gândurile noastre îl au asupra stării de sănătate. Ele, în organism, se traduc în neurotransmițători, reacții hormonale, eliberarea de molecule pro- sau anti-inflamatoare. Dacă (sub influența știrilor difuzate în media) ne programăm ca în cazul contactării unei infecții cu Coronavirus vom muri, asta se va întâmpla. La aflarea știrii că suntem infectați, corpul nostru va declanșa o furtună internă cu molecule de inflamație care ne vor termina.

Programați-vă la viață! Nu este o perspectivă anacronică mai ales că dacă privim cu atenție, majoritatea cazurilor sunt totuși forme ușoare și medii de boală, iar decesele apar mai ales la persoane în vârstă care suferă și de multe alte probleme de sănătate.

⚜Echilibrați-Vă Răspunsul Imun

Aici este necesară o precizare. Trebuie din start să facem diferența dintre un raspuns imun puternic (eficient) și unul hiperactiv. În zilele noatre datorită stilului de viață și alimentației (deficitara in nutrienți de calitate și bogata în ingrediente pro-inflamatorii) în corpul majorității oamenilor există o stare de inflamație persistenta, o aciditate a mediului intern care predispune la boli cardiovasculare, boli inflamatorii cronice, astm bronșic, diabet, boli autoimmune și multe altele. Aceasta inflamație latentă reprezintă un butoi de pulbere care în conditiile unei infecții virale agresive poate exploda. Rezultatul este o reacție inflamatorie generalizată și agresivă care prin intensitatea ei poate să omoare. Murim așadar din cauza răspunsului imun prea agresiv și nu datorită infecției în sine. Cum putem contracara această stare de fapt? Scăzând inflamația persistentă care există în organism. Practic, suplimentarea cu antioxidanții care neutralizează rezidurile acide din organism, scăzând astfel inflamația. Suplimentarea cu Vitaminele A,C,D,E, minerale și oligoelemente realizează asta. De aceea suplimentele alimentare nu ar trebui să fie un moft sau un lux.

Eu recomand:
⚠ Suplimentarea preventiva cu Vitamina C la care să adăugăm vitaminele A, D și E. Avem astfel tot lanțul antioxidant. Ar fi utilă și suplimentarea cu Coenzima Q10. Acizii grași esentiali omega3 sunt acizi grași care asigură o stabilitate a membranei celulelor (deci și rezistența la infecție și inflamație) și reprezintă un modulator al raspunsului imun, prevenind exact acea escaladare periculoasa a inflamației în corp.
⚠ Consumul de fructe și legume cu potențial alcalinizant și antioxidant ca atare sau sub formă de sucuri prospete preparate în casa. Mere, pere, fructe de padure (chiar si congelate), lămâi, ananas, ghimbir, morcovi, țelină și frunze de țelină, sfeclă roșie etc.
⚠ Consumul de plante cu efecte benefice antioxidante și antiinflamatorii. Multe dintre ele sunt și antibiotice naturale extrem de eficiente: curcuma, oregano, ceapa roșie, usturoi, busuioc, lavandă, cimbru, cimbrișor, patrunjel și multe altele.
⚠ Evitarea sau limitarea consumului alimentelor cu potențial inflamator: lactate de vacă, zahărul, carnea de porc, produse din faină alba rafinată sau cu adaos de gluten. Știu ca e dificil, dar măcar nu dați produse lactate copiilor bolnavi. Acestea blochează circulația limfatică la nivelul plămânilor, gâtului și capului și nu permit drenajul acesteia. Folosiți mierea naturală în locul zahărului.

⚜ Nu Vă Blocați Căile Naturale De Luptă Cu Virusul.

Atunci când nu avem un medicament antibiotic sau antiviral eficient, întreaga luptă se bazează pe propriul sistem imun. Este important de aceea să nu blocăm căile naturale prin care organismul nostru este proiectat sa ducă această luptă.

⚠Nu luați antiinflamatoare cum ar fi ibuporfenul în primele zile de boală. Acestea reduc inițial simptomatologia prin blocarea inflamației, adică a luptei organismului cu virusul, dar pot favorize multiplicarea virală și pătrunderea virusului în organism.
⚠Nu reduceti febra pentru că ea este o reacție fiziologică normală, de apărare, atunci când organismal se confruntă cu o infecție. Ea are ca efect distrugerea virușilor și mobilizarea sistemului imun. Administrarea de antitermice trebuie făcută doar la valori mari ale temperaturii, peste 39,5-40 grade C, și doar folosind antitermice fără efect antiinflamator (paracetamol, algocalmin). Nu luați antitermice preventiv, ci doar atunci când febra este foarte mare. Tinctura de coada șoricelului stimulează transpirația și prin aceasta reducerea febrei în mod natural. Dacă ai febra mare are frisoane și extremități reci învelește-te intr-o plapumă sau pătură și bea un ceai fierbinte cu ghimbir. Vei începe să transpiri și febra scade de la sine. Dacă febra este fără frisoane puteți folosi apă călduță (la temperature camerei) cu putin spirt, oțet sau soluții de frecție pe baza de mentol si eucalipt. Răciți capul, gâtul, pieptul, abdomenul, spatele. Nu puneți șosete cu apă rece pe mâini sau pe picioare. Acestea sunt deja reci și e inutil să le răcim suplimentar.
⚠Este normal la febra 39-40 să fiți mai somnolent și să pierdeți din energia obișnuită și pofta de mâncare. Respectați starea de boală. Organismul își mobilizează toate resursele pentru apărare. Digestia nu este în acest moment o prioritate. Există resurse suficiente în organism pentru 2-3 zile fără hrană. De aceea nu insistați cu mâncarea. Veți recupera în faza de refacere.
⚠Asigurați o bună hidratare. În condiții de boală și febra mare se pierde o mare cantitate de apă. De aceea este important să vă asigurați că hidratarea este asigurata. Ideal sub formă de ceai, compot sau simplu, cu apă. Adăugați în compot cuișoare și scorțișoară, mirodenii cu dovedit efect antiviral și antibacterian. Apa este necesară proceselor de ardere din organism, eliminării de toxine prin urină și transpirație, transportului de oxigen și nutrienți către toate celulele.

⚜ Folosiți Ceea Ce Ne Oferă Natura În Lupta Cu Infecția.

 La primele semne de infecție puteți administra:
⚠Biosept sirop/tinctura/capsule. Este un complex fitoterapeutic ce efecte benefice antivirale, antiinflamatoare, antifebrile, expectorante. Se poate administra de la primele simptome. Eu il recomand la majoritatea cazurilor cu viroze și își face de fiecare dată treaba.
⚠Astha-15 sirop/capsule. Este de asemenea un complex fitoterapeutic cu efecte benefice pe afecțiunile bronșice și pulmonare. Având în vedere tropismul Coronavirus, pentru plămâni cred ca ar fi util de administrat de la primele semne de boală, chiar dacă în acea faza nu există încă o suferință a plămânului. Se pot administra aerosoli cu Ventolin suplimentar.
⚠Uleiurile esențiale. Există o serie de uleiuri esențiale cu efecte dovedite antivirale si antibacteriene. Astfel Biomicinul forte 2-5 picaturi într-o linguriță de miere luat de 3-4 ori pe zi (ideal de a se ține cât mai mult timp în gura). Pentru cei care nu pot suporta administrarea lor pe gură se poate prepara un ulei de masaj cu 50 ml ulei de măsline în care să punem uleiurile esențiale de cuișoare, cimbru, eucalipt (2-3 picături din fiecare). Cu acest ulei se masează pieptul, spatele, gâtul , palmele și talpile. Totodată în lampile de aromaterapie se pot pune uleiuri esențiale de tea-tree, cuișoare, cimbru și eucalipt. Dezinfectează aerul din casa și prin inhalare dezinfectează și desfundă căile respiratorii și se reduce inflamația locală.
⚠Ceai Plantusin sau un alt ceai cu acțiune pe căile respiratorii.
⚠Nu administrați aerosoli dacă nu este necesar. Aerosolii pot fi necesari la bronșiolită sau astm. Dacă nasul este înfundat puneți picături. Aerosolii nu au efect.
⚠ Evitati picăturile cu cortizon (în diverse feluri). Ele scad reacția de apărare locală și favorizează răspândirea virusului în organism. Evitați totodată irigarea frecventă a nasului cu ser fiziologic sau apă de mare. Mucoasa nazală este protejată de un mucus care conține anticorpi. Spălarea lui duce la scaderea imunității locale.

⚜Produsele GEMOTERAPICE Sau Puterea Mugurilor.

Aceste produse sunt ușor de administrat și sunt totodată extrem de eficiente. Eu aș recomanda o combinație de Coacăz negru (dimineața) + Merișor (la prânz ) + Carpen (seara). Doza este de o picătură pe kg de greutate/doză. Din prima zi de boală. Este o combinatie cu efect antiinflamator și depurativ cu tropism pe plămâni, intestine și rinichi. Reduce inflamația și stimulează eliminarea de toxine.

⚜Remedii Homeopate Pe Care Le-am Încercat.

Influcid (mai ales la cei cu frisoane sau lipsa de energie) sau Oscilococcinum. Nu sunt homeopat dar am constatat ca dau rezultate foarte bune dacă se începe administrarea la primele semne de boală. Nu vă feriți să le administrați cât de frecvent. Echilibrează energetic organismul fără a da reacții adverse. Se pot administra la orice vârstă.

⚜Puneți Sângele În Mișcare Și Activați Drenajul Limfatic.

O persoană bolnavă are tendința naturală de a sta imobilizat. Astfel circulația sanguină se reduce, iar vasele limfatice nu mai curăță organismul de toxine. Este important să te mobilizezi periodic. Să îți schimbi poziția. Sa  primești masaj pentru a favoriza drenajul limfei. Masați de asememena spatele și pieptul chiar cu un ușor tapotaj pentru a mobiliza secrețiile care se adună în plămâni.

⚜ Bolnavul Are Nevoie De Igienă.

Pielea este considerată
al treilea rinichi pentru că la nivelul ei se elimină o multitudine de toxine. Baia regulata este de aceea extrem de importantă în special la persoanele bolnave. Faceti dușuri scurte zilnic și chiar mai des în perioadele de febră sau transpirație abundentă.

În Final Vă Rog Gândiți-vă Așa: avem un organism Incredibil De Sofisticat Și De Eficient În A Se Proteja Și A Supraviețui În Mijlocul A Trilioane DE Bacterii Și Viruși, cu O Micuță Structură ARN.

CINE AR TREBUI SA CASTIGE?

Respectați Măsurile De Izolare! 
Acționați Responsabil Față De Dumneavoastră , Familia Dumneavoastră Și Față De Societate!

Nu Uitați Că Întotdeauna Este Mai Ușor Să Previi Decât Să Tratezi!

MULT SUCCES!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Sunt oameni care doar cu-o vorbă, Speranţe-n suflet îţi sădesc, Şi oameni ce şi prin tăcere, Doar cu privirea te rănesc,   Sunt oameni ce t...