Ador sarbatorile de iarna, chiar daca anotimpul in sine imi creeaza oarece disconfort. Ceea ce este sigur este ca ador iarna in masura in care imi aduce aminte de copilarie: joaca in zapada, bucuria primelor ninsori, frumusetea dantelariilor de promoroaca aninate pe ramurile copacilor dezgoliti de frunze, cantecul cristalin al zurgalailor, alunecatul lin al saniilor pe zapada, senzatia de pufos atunci cand calci prin zapada proaspat asternuta... De multe ori, iarna imi spuneam singura povesti: cand ningea cu fulgi mari sau mai marunti, imi imaginam ca, undeva in ceruri, Mos Craciun isi tundea barba, aranjand-o in pregatirea calatoriei spre lumea copiilor cu sacul plin de jucarii, si lasa firele taiate din barba sa cada pe pamant sub forma de fulgi de zapada. Parca totul mirosea a cetina de brad, gutui, mere coapte, cozonaci, sitrice si scortisoara.
Cand ma uit acum in calendar, vad ca iarna se apropie. Si cu ea si sarbatorile: Craciunul si Anul Nou. Da! Craciunul se cere sarbatorit in familie, in caminul cald si plin de familiaritatea dintotdeauna. Craciunul se cere sarbatorit in tihna, in parfum de colinde si povesti care te duc intr-o lume magica in care suntem cu totii copii. Dar pentru noaptea dintre ani se cere o alta atmosfera.
Ma uit putin in calendar cu alti ochi. Anii trec repede unul dupa altul si odata cu trecerea lor imbatranim si noi. Ma uit la mine insami si, desi nu ma consider inca o batranica marcata de trecerea anilor, vad totusi ca parul incepe sa imi fie nins pe la tample. Miscarile sunt mai ingreunate uneori si prefer sa stau mai mult la caldura. Sigur voi petrece noaptea dintre ani tot acasa, dar ce-ar fi totusi sa visez la un revelion petrecut pe alte meleaguri mai calde si mai insorite?
Haideti sa ne gandim la un revelion de marca, un Revelion Christian Tour. Aici destinatiile exotice pe meleaguri mai insorite sunt la ele acasa. Cautam oferte speciale Revelion si ne oprim la una dintre variante: Revelion in Dubai. Nu este foarte departe si oportunitatea unei vacante de lux este sigura.
Climatul aici este cu mult mai cald decat in Romania. Cum oportunitatile de a face plaja sunt extrem de avantajoase, fie ca este vorba de piscina sau litoral, din bagaje nu ar trebui sa lipseasca costumul de plaja, creme de protectie solara si tot felul de cosmetice cu aceeasi intrebuintare, haine subtiri si usoare si accesorii diverse (palarii ample, incaltaminte usoara, genti incapatoare), mai ales in ideea unor partide lungi de shopping.
De ce as alege Dubaiul? Poate pentru ca ma fascineaza ideea crearii unei lumi stralucitoare iesita parca din auriul nisipului si valurile marii, sub un soare torid si nemilos uneori. Totul a iasit din desert si din mana omului, Fara a avea prea multe resurse naturale ce ar putea fi fo;osite usor intr-un astfel de proiect. Totul cu mari cheltuieli financiare si cu o mare cantitate de inteligenta si resurse umane. Aici banii nu par a fi o problema atata vreme cat sunt obtinuti din valorifivarea resurselor naturale existente cat si din valorificarea potentialului turistic existent si nou creat de catre oameni tocmai in acest scop. In acest fel banii investiti inteligent aduc cu mult mai multi bani indarat, bani care sunt reinvastiti in acelasi scop: bani care sa aduca la randul lor alti bani.Nu este suficient pamant solid pentru constructii? Nu-i bai, se pot crea insule artificiale in largul marii, legate de uscat si intre ele de poduri si sosele largi si rapide.Nu este suficienta apa pentru consumul imens la acest nivel? Cum sa nu fie? Marea ofera suficienta apa, cu conditia sa fie desalinizata si reciclata permanent. Este nevoie de multa energie pentru aceasta? Soarele si miscarea apei marii (valuri, maree) ofera suficienta energie regenerabila; este sufucient ca aceasta energie sa fie captata. Serviciile sunt ireprosabile, iar raportul calitate-pret este cum nu se poaie mai bun.
De ce Dubai? Pentru ca exista... Si exista ca atare si ca si paradox; este dovada ca se poate orice daca se implica omul si inteligenta sa.
Articol scris pentru SuperBlog 2018
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
***
8 curiozități despre Steven Spielberg, regizorul care a absolvit facultatea de film la 55 de ani Născut la 18 decembrie 1946, Steven Spielb...
-
Cred că de la vârste fragede am fost un copil "cu personalitate". O fi fost zodia? O fi fost temperamentul, un temperament mai ap...
-
Ca oameni suntem înzestrați cu dorința de întrajutorare și cu sentimentul de compasiune pentru semenii noștri aflați în nevoie. Ajutăm necon...
-
Am început să citesc destul de devreme, înainte de a merge la școală pentru a studia abecedarul. Cred că am deprins literele din mers: pări...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu