marți, 20 iunie 2017

Cum mi-a schimbat internetul viata?

Pana spre 35 de ani nici nu-mi imaginam ce inseamna internetul. Pana si lumea calculatoarelor, fie ele si neconectate printr-o retea universala, constituiau o enigma aproape de nedezlegat pentru mine. In facultate (am urmat medicina!) mi s-au predat cateva notiuni despre calculatoare: notiuni simple cum ar fi redactarea unui text, gestionarea unei baze de date, totul la un nivel simplu si general. Asta in primul an de facultate... In anul doi, cand mi s-a lasat libertatea de a alege intre a continua studiul informaticii sau a limbilor straine, mi-am spus ca neam de neamul meu nu a avut de-a face cu calculatoarele si am virat spre studiul limbilor straine. Din pacate doar pentru un an; desi mai puteam studia una sau mai multe limbi straine la facultate inca doi ani, pe gratis si prin amabilitatea profesorilor, am lasat-o balta, caci aveam senzatia ca mi-ar fi ocupat totusi destul de mult din timpul de cae dispuneam.
Am terminat facultatea si am inceput sa lucrez. Totusi mi-am dat seama ca trebuie sa continui cu studiul si cu informarea pe linie profesionala. O vreme am continuat studiul "clasic", citind carti si reviste si participand la cursuri si simpozioane. Curand am simtit ca aceasta modalitate ma depasea ca si costuri financiare si ca resurse de timp si energie. In timpul acesta internetul se dezvolta tot mai mult si incepea sa patrunda si intr-un oras mic de provincie ca acela in care traiam. Mi-am dat seama brusc ca as fi putut rezolva mare parte din probleme mult mai usor, mai rapid si chiar mai ieftin daca as fi folosit (cu cap!) resursele de internet. Am facut un efort si am cumparat un calculator pe care l-am conectat la reteaua de internet. In cateva saptamani mi-am rezolvat problemele care se cereau rezolvate rapid si cu disperare, asta in ceea ce priveste cursurile de specialitate. Era cu mult mai simplu sa studiezi un material online sau in format digital si sa dai tot felul de teste online. Si resursele, desi destul de modeste pana la un anumit nivel, erau mai mult decat suficiente pana la un anumit nivel.
Curand am inceput sa descopar ca puteam face shopping online. Avantaj eu, cel putin in ceea ce priveste cartile, caci orice librarie virtuala (si au aparut, in timp, destule astfel de librarii si anticariate virtuale) este ceva mai bine aprovizionata decat orice librarie reala dintr-un oras de provincie sau dintr-un cartier marginas al unui oras mai mare. Iar cartile comandate le puteai primi rapid si la preturi comparabile cu cele dintr-o librarie clasica, iar cheltuielile de transport erau ca si inexistente la o comanda mai mare.
Si sa nu mai vorbim despre posibilitatile de comunicare... Atat cu oameni "pe persoana fizica" cat si cu institutii. Nelimitate.. Asa ca aproape fara sa imi dau seama am devenit practic dependenta de "retea"...
Nu a trecut mult si am descoperit ca puteam obtine si castiguri de pe urma folosirii internetului, sau, mai bine spus, a produselor acestuia. E foarte simplu, de pilda, sa ai un blog si sa scrii advertoriale. In plus, daca pe blog mai pui si bannere publicitare, castigurile se pot aduna in progresie geometrica.
Se poate spune ca in cativa ani internetul mi-a schimbat viata radical. Informatiile sunt primite/schimbate in mod nelimitat. Se pot obtine produse si servicii extrem de usor si fara costuri mari. Se pot castiga venituri mai mici sau mai mari in functie de abilitatile fiecaruia dintre noi si de disponibilitatea fiecaruia. Se poate comunica usor si rapid... Totul este sa o faci cu cap si cu decenta...
Tocmai de aceea acum m-ar tenta sa invat mai multe despre cum s-ar putea castiga ceva banuti prin intermediul internetului. Ar fi un mod destul de bun sa imi rotunjesc veniturile si sa castig bani, produse sau servicii care mi-ar putea folosi in viata de zi cu zi, atat pe plan personal cat si profesional. Desti nu sunt specialist in marketing, mi-ar folosi sa stiu cum functioneaza marketingul online atata timp cat pot sa imi "vand marfa", atat a mea cat si a altora, castigand ceva de pe urma acestui proces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...