Mai mult ca sigur este imprimată în ADN-ul meu dragostea și afinitatea mea pentru natură și pentru tot ceea ce este natural. Fug de betoane și de construcții „moarte”, lipsite de viață, în schimb aproape că îmi doresc și caut tot ce este viu sau are legătură cu viul. Simt adesea nevoia să respir parfumul pământului reavăn și aroma ierbii proaspăt cosite, să ascult murmurul apei și al vântului, pălăvrăgelile nevinovate ale vietăților așa-zise necuvântătoare, să mă îmbăt de albastrul infinit al cerului și verdele adânc al plantelor.
Poate că tocmai de aceea am căutat, cel puțin în ultimul timp, să mă folosesc de remedii naturale atunci când mă încearcă afecțiuni mai ușoare, pentru care remediile sintetice ar însemna mult prea mult ca și riscuri în raport cu beneficiile. Prefer o muzică bună, un film bun sau o carte bună când vine vorba de relaxare. Iar în ceea ce privește remediile medicamentoase prefer preparatele din plante, în diverse combinații.
Să dau un exemplu. Adesea sufăr de afecțiuni respiratorii în timpul sezonului rece, dar de cele mai multe ori totul se rezumă, ca și simptome, la tuse, fie o tuse seacă și iritantă, fie o tuse cu expectorație care mă sufocă dacă nu reușesc să elimin secrețiile acumulate în interiorul căilor respiratorii. Dacă în copilărie tratam aproape totul cu medicamente sintetice luate de la farmacie, cu timpul acestea nu și-au mai făcut efectul. Când nu s-a mai putut trata tusea în acest fel, am recurs la metoda „disperată” pe vremea aceea de a lua comprimate din pulberi vegetale, ceaiuri, tincturi și uleiuri aromatice, care, surprinzător, mi-au făcut bine în câteva zile. Sau aproape bine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu