marți, 29 martie 2022

CashClub

 Am descoperit internetul prin 2005. Poate chiar mai devreme, dar din 2005 am instalat internetul la mine acasă. Nu mă dădeau banii afară din casă pentru cumpărături sau, în general, pentru cheltuieli mari. Eram angajată doar de câțiva ani și salariul îmi era încă mic. Venitul întregii familii era încă mic. Și nu prea aveam posibilități mari de suplimentare a venitului.

Sincer vorbind, nici nu credeam că m-aș fi descurcat vreodată onorabil în informatică, calculatoare, gadgeturi de orice fel. Neam de neamul meu nu le avea cu tehnica în mod special. Dar...

În 2005 s-a schimbat ceva: mi se cerea în mod expres informare și documentare profesionala. În fond nu era ceva nou. Natura profesiei îmi cerea dintotdeauna studiu. Numai că acum totul se contoriza în ore de studiu: minim 200 de ore în 5 ani, adică în medie 40 de ore pe an. Fără limită superioară mai mare decât cea dată de o minimă doză de bun simț. Și în 2005 mi se cereau cele 200 de ore pe loc. Așa că m-am pus pe treabă. Am mers la simpozioane, cursuri în format fizic, am pus la bătaie toate abonamentele făcute la publicații de specialitate. Nici nu ajunsesem la jumătatea a ceea ce aveam de făcut și mi-am dat seama că era un efort cam mare. Nu numai efort fizic și de timp ci și financiar. Până când la un moment dat am citit o notiță într-un colț de revistă despre posibilitatea de a face cursuri on-line. Gratuit și relativ comod. Am făcut rost de bani și am luat un calculator: un desktop relativ mare și greoi, dar destul de performant la timpul respectiv. După două zile era instalat și conectat la internet. Și m-am pus pe treabă,rezolvând problema în mod onorabil, comod și elegant.

De atunci au trecut ani. Mulți ani... Și cu timpul am descoperit ce îmi putea oferi mediul online.

Am început prin a descoperi rețelele de socializare. Simple pe vremea aceea, dar mergeau... Apoi primele forme de bloguri, site-uri de muzică...

Curând am descoperit magazinele online. Inițial librării. Avantajul era că puteam cumpăra cărți care ajungeau mai greu în librăriile fizice ale unui oraș mic de provincie. Mă refer la cărțile de strictă specialitate sau/și cărțile ceva mai scumpe care erau aduse mai rar de librari pentru că exista riscul să nu fie cumpărători pentru ele.

Curând m-a captat shopping-ul on-line. Era evident mult mai comod și în plus găseam mai repede și mai simplu produsele de care aș fi avut nevoie la un moment dat.

De vreo doi ani însă am mai descoperit ceva: CashClub. O platforma de cumpărături cu reducere de tip cashback. Era ca și cum aș fi cumpărat dintr-un hipermarket având card de fidelitate. Oarecum... Practic fiecare magazin online de pe platformă restituie câteva procente din banii cheltuiți pe comenzi. Nu mult, dar se adună. Oricum din unele dintre magazinele online de pe platformă cumpăram și înainte, dar acum găseam mai ușor produsele aflate la reducere, puteam compara prețurile la diferite produse, mă puteam folosi de cupoane de reducere. Și îmi recuperam și sume de bani din comisioane. În timp, economiile se simt.

Este un sistem destul de bun,cel puțin deocamdată. Așa că l-am recomandat și prietenilor. Timid, dar sigur... Asta în timp ce prefer să cumpăr din magazinele de pe platformă ori de câte ori se poate 

Lectură și rebus

 Dacă tot este vorba să-mi pun mintea la treabă și să-mi ocup timpul într-un mod cât mai util și plăcut, ideea este să mă apuc de citit. Și de rebus..

Citesc de pe la 4-5 ani. M-am apucat de rebus pe la 9 ani. Ținând cont de faptul că acum am 54 de ani, am ceva vechime în aceste activități. Am citit biblioteci întregi și încă mai pot citi cu mult mai multe cărți. Am completat zeci de mii, sute de mii de careuri rebusistice și am toate șansele ca până la finalul vieții să am la activ rezolvarea a milioane de careuri. Și sincer vorbind, dacă tot începe să mă plictisească televizorul prin faptul că oferă informații rapid și de-a gata, tare mi-e că rebusul și lectura vor fi refugii într-o lume aparte. Nu costă mult dacă ești suficient de inteligent să achiziționezi material de lucru la prețuri accesibile.

Necazul este că momentan nu am timp suficient să mă cufund ore în șir în lectură sau rebus decât după o anumită oră,cand deja se instalează oboseala. Dar problema se poate rezolva printr-o organizare mai bună a timpului... 

Epuizare!...

 Nu știu dacă ați observat. Timp de vreo 2-3 luni nu mai postasem mai nimic pe blog(uri). Deși, sincer, îmi doream în disperare să scriu pe ele. Mi-ar fi făcut bine să mă cufund în scris și în alte hobby-uri, dar nu apucam nici să visez la ele.

Ce s-a întâmplat de fapt? Am un tată asupra căruia vârsta își spune cuvântul. Apar și se accentuează din ce în ce mai mult afecțiunile specifice vârstei. Ca și la mine, numai că în cazul lui la un nivel mai ridicat. Mai accentuat. Uzura fizică își spune cuvântul, deși mintea ii merge "brici".

De vreo doi ani vederea a început să-i scadă. S-a pus diagnosticul de cataracta senila și s-a pus problema operației de înlocuire a cristalinului opacifiat cu unul artificial când va fi venit vremea. Și a venit vremea. Dar și pandemia. Și accesul în spital pentru afecțiuni curente devenea din ce în ce mai problematic. Ca atare s-a taraganat tratamentul care i-ar fi îmbunătățit calitatea vieții.

Prin noiembrie s-a decis să se opereze. A mers la un consult oftalmologic în privat. Cu ochiul drept nu mai vedea aproape deloc. Doar lumini și umbre. Mai rău de atât nu se putea. Necazul era că era afectat și celălalt ochi. Se impunea operația. A făcut câteva investigații medicale de laborator, un consult cardiologic și i s-a dat undă verde. Numai că pandemia a avut ultimul cuvânt. I s-a cerut un test covid. Pe care l-a făcut, deși era aproape sigur că era negativ. Și a fost negativ. Dar asta l-a afectat. A doua zi era pregătit să meargă la operație. În aceeași zi s-ar fi întors acasă. Dar n-a mai ajuns. Un atac ischemic tranzitoriu la nivel cerebral l-a lăsat cu o hemipareza stânga, destul de ușoară dar care l-a țintuit în casă.

Acum luptăm amândoi pentru recuperarea mobilității. Este mai bine, dar este epuizant. Și nu prea am timp de altceva. Acum, că este mai bine, încerc să reinvii blogurile și pasiunile vechi. Dar asta necesita timp pentru a-mi înfrânge și depăși epuizarea

duminică, 27 martie 2022

ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină

 

Cine nu iubeşte apa? Mai ales vara, când mercurul din termometru parcă nu mai are loc, iar soarele pârjoleşte totul în jur! Aerul condiționat în exces poate fi dăunător, apa şi sucurile reci de la frigider au efect de răcorire doar de moment. După câteva minute, senzaţia de căldură este şi mai mare. Parcă simţi nevoia în permanenţă să stai sub duş… Dar oare cine îşi doreşte să stea închis numai în baie ca să se răcorească?

O primă soluție ar fi ștrandul. Dar câte orașe au un spațiu amenajat în acest sens? Și dacă ai norocul să stai într-un asemenea oraș, norocul nu este întotdeauna de partea ta. Ești la cheremul aglomerației, ești la cheremul unor tarife de acces deloc de neglijat și în continuă creștere. Așa că...

Dacă ai norocul de a locui la curte şi deţii suficient spaţiu, atunci soluţia tuturor problemelor în lupta cu arşiţa este construirea unei piscine. 

Piscina rezidențială nu mai este de mult un lux. Tot mai multe familii au început să se orienteze către acest accesoriu, în primul rând pentru că piscinele au devenit mult mai accesibile în ultimii ani, dar și din alte considerente :

  • Crește valoarea proprietății cu cel puțin dublul investiției în realizarea ei
  • Relaxare în condiții de siguranță maximă (mai ales în contextul actual)
  • Este cea mai bună metodă de răcorire
  • Ești ferit de toate ciupercile și microbii de la piscinele publice
  • Te ajută să slăbești și să te menții în formă
  • Asigură distracție permanentă
  • Te scapă de stres

 Deci... Vacanță pe litoralul propriei curți. E timpul să apelez la un ajutor specializat și de încredere: Elcora Piscine, un constructor de piscine cu o bogată experiență în domeniu.

Pentru început ar trebui să mă documentez asupra diverselor variante de piscine: piscine metalice / piscine din beton / piscine termoizolate / piscine Isoblok / piscine din otel, analizând caracteristicile fiecărei categorii, cu avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele, tocmai pentru a alege dintre varietatea care mi se oferă cea mai potrivită variantă pentru propriul „domeniu aristocratic”, cu tot cu analiza raportului cost/calitate.

M-aș gândi dacă mi-aș dori piscina lângă casă. Ar fi un avantaj: ajung în piscină imediat cum ies din casă...

  Dar aș putea amenaja piscina ceva mai departe, mai discret ferită de ochii potențialilor privitori, integrată într-un ansamblu peisagistic unitar... Și unic în felul său. M-aș simți ca un prinț răsfățat de soartă, căruia nu-i pasă de atmosfera toridă din jur.

Avantajul unei firme specializate? În primul rând produsele se cumpără din stocul propriu al firmei. Deci foarte repede, fără a mai aștepta aducerea produsului de la alt furnizor, ceea ce ar fi însemnat timp și bani în plus. În al doilea rând este asigurată consultanța de specialitate, transportul direct la adresă și instalarea cu ajutorul echipei puse la dispoziție de constructor. Deci o nouă economie de timp și bani.

Dar o dată piscina instalată, satisfacția este maximă...

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Termometrele Geratherm, alături de tine pe tot parcursul vieții

 În meseria pe care o practic, măsurarea temperaturii corporale în scopul detectării febrei este esențială. În primul rând, febra este un simptom al foarte multor afecțiuni ale organismului care constituie un semnal de alarmă pentru multe boli adesea grave, cu evoluție adesea greu de prevăzut și de controlat. Dincolo de faptul că febra este de multe ori o reacție de apărare a organismului împotriva infecțiilor, uneori febra poate fi dată de depășirea resurselor organismului de a-și regla echilibrul termic. De aceea temperatura corporală trebuie monitorizată cu cea mai mare atenție la orice vârstă.

Una dintre cele mai firești acțiuni pe care le facem atunci când noi sau micuții noștri nu ne simțim bine este măsurarea temperaturii corporale. Obișnuiți încă din copilărie cu această rânduială, când mămicile noastre scuturau de zor înspre noi un termometru cu Mercur, continuăm cu acest nărav și astăzi, atât în ceea ce ne privește, cât și în ceea ce îi privește pe copiii noștri. Dar cum ar fi dacă am putea face acest lucru într-o manieră prietenoasă cu cei mici și simplă pentru noi? 

Geratherm, un brand de dispozitive medicale consacrat la nivel internațional, ne pune la dispoziție prin intermediul Origo Medical o gamă largă de termometre de mare precizie, utilizate inclusiv în clinici renumite din întreaga lume. Cu origini în Germania, termometrele Geratherm au fost concepute în așa fel încât să ne ajute în orice etapă a vieții noastre, fie că ne dorim să măsurăm temperatura corpului micuților noștri ori pe a noastră. În acest sens, Geratherm a creat o selecție de termometre sigure pentru uzul casnic, potrivite pentru toate categoriile de public.

De pildă, cu termometrul Geratherm Non Contact mămicile pot verifica temperatura bebelușului ori de câte ori este nevoie pentru a fi liniștite. Tehnologia infraroșu nu afectează în vreun fel pielea micuților și măsurarea se poate realiza de la distanță, fără a-i trezi pe copii. Mai mult, pot măsura și temperatura încăperii, a lichidelor sau a alimentelor pregătite pentru bebe.

Micuții năzdrăvani care abia așteaptă să se întoarcă la joacă chiar și în sezonul virozelor „scapă” în doar 9 secunde de măsurarea temperaturii cu termometrul Geratherm Rapid și joaca poate să continue.

Cum și noi, adulții, mai răcim, măsurarea temperaturii corporale ne urmărește din copilărie pe tot parcursul vieții. Astfel, cel mai conservatori dintre noi pot opta pentru măsurarea temperaturii în modul tradițional cu ajutorul termometrului Geratherm Classic. Având un design foarte familiar pentru noi este ușor de utilizat, dar mult mai sigur prin faptul că nu conține Mercur.

Gama de termometre Geratherm nu este limitată doar la dispozitive casnice ci include și un termometrul Geratherm Clinic, care după cum ne spune și numele este testat și validat pentru utilizarea în situații medicale excepționale precum sunt cele din spitale. Totuși, pentru cei care își doresc precizie incontestabilă, Geratherm Clinic reprezintă o soluție robustă potrivită și pentru uzul casnic.

Indiferent de etapa din viața persoanei care folosește unul dintre termometrele Geratherm, experiența măsurării temperaturii va fi cât se poate de confortabilă și ușoară.

  În practica mea medicală am folosit extrem de frecvent termometrele. La început foloseam aproape exclusiv termometrele clasice. Doar acestea existau în uz. Dar au fost extrem de bune, cu toate părțile lor mai puțin bune (se spărgeau ușor, dura ceva timp până obțineam o valoare a temperaturii corpului), dar... eram obișnuiți cu ele.

Curând au apărut termometrele rapide. Dintr-o dată viața ne-a fost făcută mai ușoară doar pentru că în câteva secunde reușeam să aflu temperatura micilor pacienți care veneau la cabinet.

Dezavantajul ambelor variante de termometre era legat de igienă. Venind în contact cu tegumentele fiecărui bolnav, în lipsa unei dezinfecții prealabile între consultul diverșilor pacient, exista riscul transmiterii agenților patogeni de la o persoană la alta.

Toate aceste dezavantaje erau înlăturate prin folosirea unui termometru non contact, care asigură măsurarea precisă a temperaturii corpului (la nivelul frunții în 3 secunde), dar și a temperaturii ambientale, a lichidelor (lapte praf, apa din cădiță etc) sau a anumitor suprafeţe (0°C–100°C)

Proprietăți:

  • 100% igienic și confortabil
  • Alarmă vizuală și acustică în caz de febră
  • Acurateţe înaltă (+/– 0.2°C)
  • Memorarea ultimelor 30 măsurători
  • Suport practic inclus în pachet
  • Acest produs este un dispozitiv medical

Termometrul Geratherm Non Contact este sigur pentru copiii de toate vârstele.

Aceasta este soluția ideală pentru controlul temperaturii.

Alarmele de febră acustică si sonoră ajută la interpretarea fără echivoc a rezultatelor. Termometrul fără contact permite măsurarea temperaturii chiar și la sugari – este destinat copiilor și mamei ocupate, care depind de timp.

Geratherm Non Contact vă permite să măsurați atât temperatura corpului, precum și a mediului înconjurător, fluide și alte suprafețe. Astfel  puteți măsura cu ușurință temperatura laptelui sau a apei în cadă.

Termometrele pentru copii sunt realizate cu mare precizie și au toate aprobările și certificările necesare pentru a crește confortul copilului. Doar setati termometrul spre corp și măsurarea se face imediat.

Ceea ce diferențiază termometrul Geratherm Non Contact este precizia, confortul și igiena 100%. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Moda începe cu TINE!

Nu rareori am nevoie să-mi reînnoiesc garderoba. Și mă refer nu doar la îmbrăcăminte ci și la încălțăminte. Pentru mine, motivul principal ar fi uzura fizică a pieselor. Mai ales dacă sunt articole comode, confortabile, pe care le port aproape excesiv, zi de zi, timp de foarte multe sezoane. Și ca mine sunt mulți, mulți alții.

Recunosc că cea mai bună soluție pentru a cumpăra haine este un magazin second-hand. Sau o rețea de magazine second-hand. De ce? Din mai multe motive.

  • Un prim motiv ar fi prețul de achiziție, net inferior unui produs achiziționat dintr-un magazin cu produse nou-nouțe prin definiție. Uneori diferența este considerabilă, așa că este net în avantajul meu.
  • Să luăm în considerare că multe produse second-hand sunt de o calitate bună și foarte bună, multe dintre ele fiind (aproape) noi, uneori cu mici defecte, alteori într-o stare absolut impecabilă. Multe dintre acestea fie că nu au apucat să fie purtate deloc, fie au fost purtate doar de foarte puține ori înainte ca fostul proprietar să fi dat produsul spre vânzare. Poate că nu i s-a mai potrivit și nu l-a mai putut purta. Sau poate că efectiv s-a plictisit de el sau l-a cumpărat într-un anume context sau pentru o ocazie anume care nu s-a mai repetat. Și decât să ocupe degeaba un loc în propria garderobă ar fi mai bine să fie purtat de altcineva.
  • Chiar dacă produsul poate avea mici defecte, acestea pot fi mascate cu ușurință sub un halat sau o piesă de uniformă oarecare sau chiar de o vestă sau o jachetă.

În prezent, a fi fashion nu înseamnă neapărat să te îmbraci cu lucruri scumpe. Moda sustenabilă se poate baza pe succes pe conceptul de îmbrăcăminte second-hand. Întrebarea care se pune adesea pe bună dreptate ar putea fi: Crezi că e musai să faci turism de shopping ca să te îmbraci bine?

Răspunsul este NU. Pentru că acum există Second-Hand.ro, second hand și outlet CHIC & SMART cu produse unice și originale de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii pentru femei și bărbați.

Dacă Second-Hand.ro s-ar putea prezenta în fața ta, ți-ar spune cam așa:

Suntem Second-Hand.ro, second hand si outlet CHIC & SMART cu produse unice și originale de îmbrăcăminte, încălțăminte, genţi şi accesorii pentru femei şi bărbaţi. Am adunat în același loc cele mai cunoscute și iubite branduri autentice 100%.

 

Tot ceea ce găsești în outlet-ul nostru este ales cu grijă față de trenduri, dar și cu respect față de ține. Produsele noastre sunt în stare perfectă și nu au defecte.

Viziunea noastră:

O lume în care „a fi în trend” înseamnă a consuma inteligent, cu grijă față de mediul înconjurător și față de semeni.

Misiunea noastră:

Să le aducem oamenilor haine de calitate, de la cele mai îndrăgite branduri, potrivite pentru orice vârstă și orice situație, și să-i încurajăm să le facă să circule de la unul la altul, prevenind astfel risipa.

Valorile noastre:

• Conservarea resurselor

Resursele mediului înconjurător sunt limitate și, de aceea, oamenii au îndatorirea de a găsi metode inteligente de consum și de reciclare. Hainele second-hand reprezintă una dintre soluțiile viabile pentru protejarea mediului iar noi vrem să ne asigurăm că ele ajung la clienții noștri în cele mai bune condiții.

• Cooperarea între oameni

La Second-Hand.ro, încurajăm cooperarea între oameni cu scopul de a-și pune resursele în comun. De aceea, comercializăm produse care au aparținut anterior altor oameni, dar care fie le-au folosit foarte puțin, fie nu le-au folosit deloc. Vrem ca resursele să fie valorificate la maximum și de aceea colaborarea este atât de importantă.

• Calitatea

Ne-am propus să demontăm ideea preconcepută că produsele second-hand nu ar fi de calitate. De aceea, le selectăm cu grijă înainte și ne asigurăm că nu prezintă urme vizibile de purtare. Majoritatea produselor aparțin celor mai îndrăgite branduri din domeniu iar unele dintre ele poartă eticheta inițială, semn că nu au fost deloc folosite.

• Accesibilitatea

Credem că bunurile de larg consum trebuie să fie accesibile. De aceea, ne concentrăm toate eforturile spre a pune la dispoziția clienților noștri într-un timp cât mai scurt, cu un efort minim și la prețuri avantajoase, produse de la cât mai multe branduri îndrăgite (inclusiv dintre cele care nu au magazine fizice în țara noastră), pentru toate vârstele și toate ocaziile.

 De ce aș cumpăra îmbrăcăminte sau încălțăminte second-hand? Pentru că cred cu toată tăria că între o rochie second-hand și una nouă, de pildă, nu există diferență de calitate, de frumusețe, de aspect ci doar o diferență de preț care este net în favoarea noastră

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

duminică, 20 martie 2022

VOXA – Timpul pe care îl primești când alegi să asculți o carte

 „Toți oamenii mari au fost cândva copii. Deși puțini dintre ei își mai aduc aminte”. Eu încă mă mai simt copil, deși au trecut decenii de atunci. Și îmi doresc enorm să revin la perioada copilăriei, nu atât fizic, pentru că știu că nu se poate, dar vreau să retrăiesc mereu spiritul pur și candid al copilăriei.

Îmi amintesc de copilărie. Mi-au plăcut cărțile chiar de pe vremea când mi le citeau părinții. Așa am învățat să citesc: urmărind cu privirea șirurile de semne cabalistice ce se alineau pe foaie și pe care doar părinții, în acel moment, reușeau să le descifreze. Nici nu am simțit când literele mi s-au întipărit în minte legându-se de poveștile citite de părinți.

Îmi amintesc de copilărie. În momentul când stăteam mai mult pe acasă fiindcă făceam bolile copilăriei am primit cu împrumut un pick-up dintr-acela cu discuri de vinil. Mi-l amintesc și acum: căptușit cu mușama gri, odată ce era pus în  funcțiune, îmi istorisea poveștile din cărți rostite cu vocile actorilor.

Așa am deprins gustul lecturii, al teatrului radiofonic sau înregistrat pe alte canale. Devoram toate aceste lucruri cu sete, ca pe un drog. Și drogul se cerea consumat mereu... si mereu... și mereu... 

Am crescut și am pornind pe drumul medicinii. Lectura poveștilor, a cărților de beletristică în general, a început să devină istorie. Nu mai aveam timp. Nu mai aveam putere. Nu aveam cum să port o carte întotdeauna după mine. Și chiar dacă aveam o carte la mine pe drumuri erau zile când nu apucam să o deschid măcar, cu atât mai mult să o citesc. Singura soluție ar fi fost să le pot asculta la un dispozitiv mic, ușor de transportat.

Au trecut anii și am descoperit internetul. Apoi smartphone-ul. Nu a fost de ajuns că aveam și încă mai am un aparat de radio deschis tot timpul prin casă. Nu a fost suficient că și televizorul merge ore în șir... Am descoperit canale online de pe care puteam asculta orice: muzică, teatru, scenete, filme, emisiuni tv, audio-book-uri. Povești în lumea cărora puteam să pătrund oricând doream să caut refugiu din lumea reală.

La un moment dat am vrut să redevin copil și am început să ascult „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry... Nu am citit niciodată cartea. Până acum... Sau cel puțin nu-mi aduc aminte s-o fi citit. Deși mi-aș fi dorit. Acum am început să ascult textul citit așa cum mi-ar fi citit mama atunci când eram mică. Nu contează faptul că este o carte pentru copii. În fond sunt și eu copil până în străfundurile sufletului meu. Am descoperit un personaj la fel de copil ca și mine, cu o imaginație debordantă care străbate spațiul și timpul. Poate fi un copil de o planetă oarecare,de pe un corp ceresc îndepărtat, după cum ar putea fi și un copil, orice copil de lângă mine, de lângă tine, de lângă fiecare dintre noi. Mai mult chiar, acest copil aș putea fi eu, ai putea fi tu, dragul meu prieten care citești aceste rânduri. Am intrat curând în lumea lui, care a devenit și lumea mea. Am început să mă simt ca și cum aș fi eu personajul în sine, care explorează mereu lumi noi, care cunoaște oameni noi, cu imaginea și cusururile lor, pe care încearcă să-i observe, să-i cunoască, să-i înțeleagă. 

Recunosc, nu este prima dată când ascult o carte în loc să o citesc. Deși, recunosc, prefer să citesc cărțile, uneori recunosc că această metodă de a intra în lumea cărților poate completa lectura. Poți asculta o carte în timp ce ești prins în trafic. Poți asculta o carte în timp ce ești nevoit să scrii ceva pe un computer. Poți asculta o carte în parc, în timp ce te plimbi, pe stradă în timp ce mergi încotro ai nevoie. Poți asculta o carte în pat, cu lumina stinsă, tocmai pentru a-ți odihni ochii obosiți. Poate părea un timp pierdut, dar dimpotrivă este un timp dacă nu câștigat cel puțin mult mai bine folosit.

Ascult cartea în continuare și mă gândesc că fiecare carte poate fi o mică planetă, un mic univers. La fel cum și fiecare personaj dintr-o carte este la rândul său o mică planetă. Fiecare dintre noi este un mic univers, o mică planetă ce se cere a fi cercetată, descoperită, analizată, dezvăluită celorlalți. Și toate aceste planete sunt atât de apropiate încât se poate trece de la una la cealaltă în cel mai scurt timp.

Și când mă gândesc că ascultatul unei cărți mai are cel puțin un avantaj, acela că te poate ajuta să descoperi lucruri noi cu efort minim, Nu este nevoie să-ți întrerupi rutina zilnică, îți poți face treaba mai departe. Le poți găsi mai multe grămadă, pe un singur site fiind sute și sute de cărți, o bibliotecă suficient de mare ca să poată fi citită în luni de zile. O bibliotecă care se îmbogățește mereu și la care poți avea acces gratis sau la un preț simbolic.

Carte citită de pe foi de hârtie sau de pe ecranul unui device? Sau carte ascultată? Eu aș opta pentru toate. Fiecare poate fi parcursă în anumite momente, in anumite condiții. Totul este să avem bunăvoința să intrăm în lumea cărților.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Femeia modernă refuză să fie PE STOP!

 Mulți ani de zile am trăit un adevărat coșmar legat de „acele zile” în care scurgerile menstruale erau excesiv de abundente și se prelungeau pe o perioadă de aproape o săptămână. În unele zile nu mă încumetam să ies măcar din casă, nicidecum să merg la muncă, iar atunci când totuși ajungeam încercam să iau toate măsurile de precauție posibile pentru ca sângele menstrual să nu se adune în bălți sub scaun sau sub picioarele mele. Totul s-a complicat în timp cu o anemie cruntă de care am scăpat cu greu și care a lăsat și acum urme.

E timpul totuși să spunem sus și tare că noi, femeile, vrem o viață #FARASTOP. Este un chin ca o perioadă mai scurtă sau mai lungă de menstruație abundentă să ne țină sechestrate în casă, legate de pat sau de toaletă, evitând mișcarea de teama că sângele menstrual va răbufni în toate direcțiile posibile, fără a putea fi oprit de nimic. Este o bătaie de cap uriașă să cauți produse de igienă personală extrem de sofisticate în aparență, destul de scumpe și de dificil de găsit în comerț în cantități suficiente și care până la urmă, după utilizare, ajung la lada de gunoi, fiind deșeuri extrem de periculoase ca și sursă de poluare și de infecție.

Soluția există în prezent: Femi.Eko® 

 

Cine este Femi.Eko® și ce sunt produsele menstruale sustenabile?

Femi.Eko® este un brand danez care invită femeile moderne din România să descopere produsele sustenabile, de igienă feminină, create cu grijă.

Cupele noastre menstruale, chiloții menstruali și absorbante reutilizabile fac ușor gestionabile și confortabile toate tipurile de flux menstrual, oferind protecție și în cazul incontinenței urinare, secrețiilor zilnice, transpirației abundente.

Gama sustenabilă, de produse ecologice, reutilizabile și sănătoase este dedicată femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, post-partum și femeilor ce trec prin menopauză.

BENEFICIILE PRODUSELOR FEMI.EKO®

  • Super confortabile 
  • Economice 
  • Protecție aproape o zi întreagă, cu un singur produs
  • Utilizare între 2-5 ani
  • Materiale testate, naturale
  • Prietenoase cu zona intimă
  • Fără chimicale
  • Fără iritații 
  • Reutilizabile și reciclabile
  • Better for you, better for the planet

 O menstruație sustenabilă se poate realiza cu o gamă variată de produse: cupă menstruală, chiloți menstruali,absorbante reutilizabile, cu toate beneficiile menționate mai sus.

Dacă aș fi descoperit aceste produse la timpul respectiv, poate că viața mea ar fi fost altfel: mai comodă și mai sigură. Folosind în zilele delicate o pereche de chiloți menstruali Femi.Eko® în locul unor chiloți obișnuiți „blindați” cu absorbante totul s-ar fi schimbat radical. M-aș fi simțit protejată pentru o zi întreagă, iar la finalul zilei aș fi schimbat protecția, reutilizând ulterior perechea de chiloți deja folosită. Pur și simplu nu m-ar fi deranjat, neiritând pielea și zona intimă. Economia s-ar fi simțit în buget, produsul putând fi reutilizat de mai multe ori și putând fi reciclat în momentul în care nu s-ar mai putut folosi.În plus, fiind fabricați din materiale naturale, sunt mai ușor de tolerat la nivelul corpului, mai prietenoase cu organismul, evident de o calitate mai bună. În plus, produsul este extrem de versatil, putând fi folosit nu doar pentru zilele menstruale, ci și pentru situația în care apare fenomenul de incontinență urinară, protejând organismul și în acest caz.

Ideea folosirii acestor produse nu este o idee de fițe, nu este un moft, ci o necesitate, raportându-ne la cerințele lumii moderne, la condițiile pe care ni le dorim pentru a trăi decent, comod, economic din punct de vedere material și financiar. Nu numai că se face o economie folosind produse reutilizabile în loc de produse care se aruncă după folosire, și astfel se face o economie pe termen lung, dar și, simțindu-ne protejate, ne putem desfășura viața și activitatea în continuare, ca și cum nimic nu ne-ar împiedica s-o facem, eliminând absenteismul de la locul de muncă, pierderea oportunității efectuării unor activități și multe alte neajunsuri.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Dr. Business... Afaceri sănătoase şi profitabile

 Din (ne)fericire mi-am ales profesia de medic. Și o practic de mai bine de două decenii. Partea bună este că profesia îmi place la nebunie. M-a atras ideea încă de la început, iar dragostea pentru meserie s-a amplificat cu timpul în ritm exponențial. Partea proastă este că practicarea profesiei este mare consumatoare de timp și de energie, astfel că fără o organizare eficientă și o gestionare inteligentă a timpului nu ai timp pentru altceva. Dar viața m-a învățat că se pot îmbina excelent hobby-urile cu viața profesională și chiar pot fi integrate acesteia.

Nu numai că hobby-urile pot fi integrate perfect în viața profesională ci pot fi monetizate cu succes și în afaceri de sine stătătoare, adunând venituri suplimentare în bugetul propriu și implicit în bugetul familiei. Numai că până la câștiguri apar problemele. Și atunci te gândești că business-ul ar putea fi „bolnav” și atunci trebuie să-l iei de mână și să mergi cu el la un doctor.

Ce ți-ar putea spune Dr. Business despre suferința propriei afaceri? Pur și simplu că mai toate problemele se reduc la una singură: LIPSA DE CASH. Cauzele pot fi diferite:

  • lipsa unui control al costurilor
  • calculul incomplet al costului pe produs
  • lipsa unui buget de venituri și cheltuieli
  • creanțe negarantate
  • imobilizarea cash-ului în stocuri nevandabile
  • investiții din capitalul de lucru
  • neurmărirea creanțelor
  • focus pe dezvoltarea vânzărilor în detrimentul marjei de profit

 Doctorbusiness.ro face un diagnostic rapid, identifică problemele, vine cu soluții, îți spune unde nu stai bine cu profitul, unde se blochează cash-ul, care-ți sunt datoriile, ce bani ai de încasat, care este capitalul tău de lucru și dacă îl folosești într-un mod eficient, care sunt șansele ca firma ta să acceseze o finanțare de la bănci sau investitori

 

Doctorbusiness.ro este cea mai rapidă metodă de Analiză Financiară a Afacerii, dedicată Antreprenorilor – singura aplicație care în 5 secunde face o radiografie a situației financiare a firmei, printr-o simplă încărcare a balanței contabile.

  • doctorbusiness.ro face o analiză detaliată a punctelor forte și a vulnerabilităților afacerii și oferă soluții și recomandări pentru redresare. Oferă un set de rapoarte manageriale din care înțelegi pe unde pierzi bani, unde sunt blocajele de cash și cum poți interveni pentru atenuarea/diminuarea acestora.
  • Cel mai important este limbajul folosit în raportul de analiză financiară, un limbaj prietenos care face ușoară înțelegerea termenilor economici.
  • Fiecare analiză financiară este personalizată pe cifrele afacerii
  • Poate fi accesată de pe orice device, telefon/tabletă/laptop, și de pe orice sistem de operare, pentru că rulează în cloud web.
  • Aplicația se poate folosi în mod anonim, fără a fi necesară identificarea cu datele sau numele companiei.
  • Este cea mai ieftină metodă de a avea un consultant financiar personal, prețul unui raport de analiză financiară pe baza unei balanțe lunare încărcate în aplicație fiind de 50 RON.

 

doctorbusiness.ro este lângă tine și când ești BINE, și când ai PROBLEME:

  • Monitorizarea lunară a cheltuielilor este soluția ideală pentru creșterea profitului, te ajută să vezi la ce distanță ești față de obiectivele propuse.
  • Te ajută să depășești obstacolele cu analize de rentabilitate și echilibru financiar și cu soluții de pus în practică

Care sunt avantajele folosirii aplicației doctorbusiness.ro:

  • Personalizată – este despre cifrele afacerii tale
  • Eficientă – este cel mai ieftin analist financiar al firmei tale (50 RON un raport de Analiză Financiară pe baza balanței la orice lună)
  • Rapidă – în 5 secunde primești raportul de analiză financiară
  • Oferă soluții
  • Ai cu adevărat claritate asupra situației financiare și știi ce poți să faci pentru menținerea profitabilității sau redresarea ei. Când știi unde ești, știi care este drumul către destinație.

Câteva din informațiile pe care le oferă raportul de analiză financiară:

  • drumul de la vânzări la profit
  • pe ce cheltui cei mai mulți bani
  • cum transform cheltuielile în profit
  • cu ce marje de profitabilitate am vândut
  • de unde vine diferența dintre profitul din balanță și cash-ul din bancă
  • cum transform profitul în cash
  • care este starea de sănătate a firmei și cum pot îmbunătăți performanțele financiare
  • recomandări și soluții pentru redresare
  • obiceiuri bune de pus în practică la fiecare final de lună
  • valoarea companiei
  • oglinda patrimoniului firmei și sursele de finanțare; Ce am, ce am de primit și ce am de dat?
  • cum să-mi mențin capitalul de lucru (banii de rulaj) la un nivel care să mă ajute să cresc.
  • cum să finanțez sănătos afacerea
  • de ce banca mi-a respins cererea de finanțare

Totodată, sănătatea unui business este o responsabilitate. Un business cu pierderi afectează în lanț un întreg sistem. O firmă care nu-și plătește datoriile își obligă furnizorii să nu-și plătească nici ei datoriile. O verigă slabă influențează un întreg sistem.

 Mi-ar surâde și chiar mi-ar prinde bine să-mi inițiez și să-mi dezvolt o afacere cât de cât profitabilă. Numai că există o problemă: nu am experiență în domeniul economico-financiar. Și aș avea nevoie de un ajutor specializat. Evident, pentru afaceri profitabile ai nevoie de un consultant financiar care pornind de la profitul net și indicatori de performanță să facă analiza financiară a afacerii pe care o pot dezvolta cu succes. Și acest ajutor specializat vine din partea Dr. Business.

Lucrul cu ajutorul unui consultant financiar este o muncă de echipă bazată pe comunicare. Trebuie furnizate toate datele necesare către consultantul financiar, iar informațiile și sfaturile venite de la acesta este bine să fie puse în practică la locul potrivit. Astfel pierderile financiare pot fi reduse la minim și afacerea va merge mai departe.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

joi, 17 martie 2022

Cum să învingi burnout

 Sindromul de burnout sau sindromul epuizării profesionale este o afecțiune complexă asociată cu epuizarea mentală, fizică și emoțională care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung. Pentru prima dată acest termen a fost menționat de psihologul Herbert Freudenberger în cartea sa «Burnout: The High Cost of High Achievement», scrisă în 1974.




Sindromul apare tot mai frecvent în zilele noastre și conduce la scăderea performanțelor la locul de muncă, afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții individului.


Orice persoană din orice profesie poate experimenta burnout.


Gândiți-vă la burnout folosind analogia cu o mașină. Neefectuarea reviziei periodice poate duce la o defecțiune majoră a motorului. În timp ce revizia este simplă și ieftină, repararea defecțiunilor majore ale motorului nu este, și poate chiar să se întâmple accidente fatale. La fel este și cu epuizarea (burnout).




Simptomele epuizării


Unora le e mai greu să recunoască simptomele. Cred că e ceva ce va trece. Unele trec dar apar altele mai grave. Simptomele epuizării sunt multe și variate. Multe depind de individ și de alți factori.




Iată o listă de posibile simptome:


✤ Comportament furios, iritabil, anxios sau agresiv


✤ Sentimentul că nu mai deții controlul


✤ Comportament caustic care îi îndepărtează pe ceilalți


✤ Incapacitatea de a funcționa normal


✤ Te simți ca și cum te-ai lovit de un zid fizic, emoțional sau spiritual


✤ Lipsă de creativitate


✤ Faci greșeli prostești în mod repetat


✤ Nemulțumire severă


✤ O dorință de a "arunca totul" și de a fugi


✤ Cinism


✤ Depresie


✤ O mentalitate critică


✤ Motivație scăzută


✤ Lipsa de încredere în sine


✤ Epuizare


✤ Consumul excesiv de alcool sau dependența de medicamente pentru a funcționa


✤ Afecțiuni fizice cronice: dureri de cap, dureri de spate, răceli, gripe, tulburări intestinale


Oricine se poate confrunta cu unele dintre aceste simptome pentru o perioadă scurtă de timp fără a fi epuizat. Dar atunci când mai multe simptome sunt prezente pe o perioadă mai lungă de timp, e foarte posibil ca epuizarea să fie cauza.




Ce aduce burnout?


Burnout poate apărea pe neașteptate. De aceea, este atât de important să se acorde atenție strategiilor care o previn.


În mod obișnuit, epuizarea se datorează concentrării prelungite și intense asupra muncii și urmăririi succesului sau perfecțiunii. O astfel de concentrare intensă duce adesea la lipsa somnului, lipsa exercițiilor fizice, obiceiuri alimentare necorespunzătoare, lipsa pauzelor și lipsa de sprijin social – cine să aibă timp de astea?


Toate aceste practici sănătoase echivalează cu „revizia mașinii” necesară pentru a trăi o viață sănătoasă și productivă.


Dar atunci când o persoană se confruntă cu o „defecțiune a motorului” sub forma epuizării, nu există o soluție rapidă. Ieșirea din starea de epuizare poate dura luni de zile, timp în care afacerea ta, sau jobul tău, familia ta, va avea de suferit în timp ce încerci să îți recâștigi sănătatea. Se clatină.


De asemenea, una dintre ironiile burnout-ului este că, atunci când o persoană este în burnout, este atât victima, cât și autorul ei. Dar epuizarea poate fi evitată.




6 strategii pentru prevenirea burnout, la îndemâna oricui


Dă-mi voie să-ți prezint 6 dintre strategiile de „revizie” care pe mine mă ajută și prin care poți preveni epuizarea și să bucuri de viață și de munca pe care o faci:




1. Impune-ți momente de odihnă. Nimeni nu poate funcționa la „turație maximă" la nesfârșit. Stabilește momente de odihnă, chiar și zilnice. Ia în considerare posibilitatea de a te trezi dimineața devreme, când casa este încă liniștită și poți lucra o oră.De asemenea, în timpul zilei, atunci când simți că ești obosit, agitat sau rigid, ridică-te și plimbă-te 5 minute. Sau ieși afară și respiră adânc.


2. Stabilește limite. Limitele pot lua o varietate de forme. De exemplu, este posibil să fie nevoie pur și simplu să spui „NU” unui potențial client. O altă limită ar putea fi stabilirea programului de lucru, astfel încât să nu lucrezi până târziu în fiecare zi. O limită ar putea consta în limitarea frecvenței călătoriilor. O alta ar putea fi să nu lucrezi 7 zile din 7.


3. Investește în relațiile tale. Avem tendința de a subestima importanța relațiilor și de multe ori acestea rămân în plan secundar față de obiectivele noastre de afaceri și de succes. În mod ironic, la sfârșitul vieții realizăm în cele din urmă că tocmai relațiile noastre și nu succesul nostru în afaceri sunt cele care dețin o valoare reală, care contează.


Investește în relațiile tale prin petrecerea timpului cu soțul/soția și copiii sau cu prietenii apropiați și familia. Deconectează-te de la muncă în timp ce ești cu ei. Nimeni nu vrea să se simtă ca și cum ar fi în competiție cu munca ta pentru afecțiunea ta și atenția ta.


4. Respectă orele de somn. Unii oameni se laudă că se pot descurca cu patru sau cinci ore de somn pe noapte. Multe cercetări au stabilit că este un nonsens. Este posibil să poți funcționa cu atât de puțin somn pentru o perioadă, dar oboseala se va acumula.


Încearcă să dormi cel puțin șapte ore pe noapte. Pe cât posibil, păstrează o rutină statică de a te culca și de a te trezi la anumită oră. Asta duce la productivitate.


5. Fă exerciții fizice în mod regulat. Exercițiile fizice regulate sunt cruciale pentru menținerea sănătății fizice și emoționale. Una dintre cheile pentru a menține o rutină de exerciții fizice constantă este să te implici în sporturi sau activități care îți plac. Asta te ajută în și alte domenii ale vieții care necesită autodisciplină, inclusiv munca. Cum faci un lucru, așa faci toate lucrurile.


6. Mănâncă sănătos. "Gunoiul intră, gunoiul iese", nu-i așa? Obiceiurile alimentare proaste sunt adesea unul dintre semnele principale că cineva se află pe drumul spre burnout. Nimeni nu poate subzista cu cafea și chipsuri și să se aștepte să facă o muncă excelentă pentru foarte mult timp.


Mănâncă o dietă bine echilibrată. Mănâncă la ore regulate și în porții potrivite pentru o stare de sănătate bună. Combină mesele cu interacțiunea socială. Și nu uita să bei multă apă în timpul zilei.


Deși epuizarea apare la oricine, în orice profesie, în orice moment.




Învață să recunoști simptomele epuizării și aplică aceste 6 strategii de mai sus pentru a preveni epuizarea.


Vei descoperi că nu numai că eviți suferința și disfuncțiile cauzate de burnout, dar te vei bucura de mult mai multă productivitate în viața și în munca ta.




Succesul e în mâinile tale!




Pe curând,

Vali Ciocioi

- Trainer, Coach Dezvoltare Personală


duminică, 13 martie 2022

Meditații online la matematică? Da, la Centrul Unirea!

 Niciodată matematica nu a fost punctul meu forte. Ca să fiu mai sinceră, eram extrem de oscilantă. Erau perioade când eram bună spre foarte bună, dar erau și perioade când eram aproape „analfabetă” într-ale matematicii. Totul ținea de posibilitatea mea de a înțelege și asimila noțiunile de bază ale matematicii și de a le aplica în practică.

Dacă mă întrebați dacă am făcut meditații la matematică... Mărturisesc că da. De voie de nevoie trebuiam să dau examene în care una dintre probe era matematica. Și credeți-mă că oricât aș fi urât-o era răul cel mai mic posibil în acel moment.

Mi-ar fi plăcut să fi fost cât de cât bună la matematică. Așa ca și provocare, ca și antrenament al minții. Dar în acele momente și până acum nu s-a putut. Dar aș relua oricând încercarea de a învăța puțină matematică, mai ales acele părți care mi-au dat la timpul respectiv serioase bătăi de cap. Nu dau vina pe profesori, au făcut tot ceea ce era omenește posibil, ba chiar cu mult mai mult. Este posibil ca manualele să fi fost mai încâlcite sau poate că metodele mele de învățare nu erau cele mai potrivite.

Dacă aș relua acum pregătirea pentru bac, mai mult ca sigur principala materie de studiu ar fi matematica. Și nu m-aș rezuma doar la pregătirea individuală ci aș recurge la meditațiile la matematică, în speță la meditațiile la matematică pentru bacalaureat. Dacă în copilărie și adolescență singura variantă de meditații era cea alături de profesor, acum aș avea la dispoziție meditațiile la matematică online, folosindu-mă de tehnologia avută la dispoziție. Și sincer vorbind, există meditații la matematică extrem de accesibile într-un sistem organizat cum ar fi cele de la Centrul Unirea.

În ultimul timp am devenit oarecum un autodidact. Învăț singură foarte multe lucruri pentru că adesea îmi este greu să-mi coordonez programul cu cel al unui profesor. Nu am prea mult timp liber și atunci când găsesc câteva ore libere ori sunt extrem de obosită, atât de obosită încât ideea de a învăța ceva este pur și simplu o utopie, ori la acele ore nici un profesor nu este dispus să ajute într-ale învățatului nici dacă ar avea toată bunăvoința din lume. Dar uneori îmi propun să fac eforturi să învăț lucruri noi ajutată de un profesor. Și am început să reușesc acest lucru.

Cele două metode de a învăța, singur și sub îndrumarea unui profesor, se completează perfect. Când înveți singur, mai ales dacă ești extrem de motivat, te axezi în pregătire exact pe lucrurile de care ai nevoie precis în acea perioadă, în acel moment. Dacă recurgi și la ajutorul unui profesor, acesta îți poate aduce în fața ochilor informații de actualitate care îți pot scăpa dacă te informezi de unul singur. În plus îți poate prezenta anumite ponturi sau trucuri de a învăța și de a utiliza informațiile care îți pot fi ulterior extrem de utile. Profesorul, privind în perspectivă, poate pune accentul pe informații și noțiuni pe care te poți baza în pregătirea ulterioară și în exercitarea profesiei. În plus, profesorul îți poate impune un ritm susținut de învățare tocmai pentru a te încadra în timpul optim de pregătire.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

sâmbătă, 12 martie 2022

ORGRAN te ajută să creezi preparate pline de emoții pozitive

 Cu ani în urmă am avut ca elev într-una dintre școli un elev de care m-am atașat în mod deosebit. Și nu doar prin prisma poveștii sale de viață.

Andrei era un băiat extrem de liniștit și cu mult bun simț. Nu căuta niciodată să iasă în evidență prin excese de teribilism. Avea doar 9 ani când a venit singur la cabinetul medical din școală plângându-se că nu vede bine. Nu aveam cum să-l ajut prea bine, așa că i-am sugerat să meargă la un cabinet oftalmologic unde erau mai multe posibilități de investigații.

Nu știu dacă a apucat să ajungă sau nu la medicul oftalmolog, dar după nici două luni aflasem că ajunsese la spital în comă... Diabetică... Foarte greu a reușit să fie echilibrat, a durat luni bune de ajustare a tratamentului până să fie adus pe linia de plutire.

Între timp aflasem povestea lui de viață. Orfan de mamă, cu un tată debusolat care probabil îl brusca destul de des, ajunsese, el și fratele mai mic să fie crescuți de bunic. Mai mult ca sigur diabetul i s-a declanșat pe fond de stres.

Pentru un copil, dieta pentru diabet poate fi frustrantă. Practic îi raționalizezi zahărul și dulciurile, tocmai acele produse alimentare pe care copiii le adoră și le consumă extrem de frecvent. Dar se pare că Andrei se străduia din răsputeri să respecte regimul alimentar.

După 2-3 ani, cei doi frați s-au mutat la alte școli, apropiate una de cealaltă. Dar încă mai aflam vești despre Andrei de la cabinetul medical din acea școală. La un moment dat diabetul nu a fost singura pacoste de care Andrei avea parte. A fost diagnosticat și cu boala celiacă sau intoleranța la gluten, ceea ce însemna pentru el alte restricții alimentare la care făcea față în mod eroic. Pe lângă dieta pentru diabet trebuia să țină și o dietă fără gluten.

Atunci era o adevărată aventură să poți ține o astfel de dietă. Produsele fără gluten erau puține. Acum există o gamă mult mai largă de produse delicioase fără gluten: biscuiți, pâine uscată, paste... Cu ajutorul acestora se poate ține o dietă corespunzătoare aproape fără să simți restricțiile.

ORGRAN este salvarea nu numai pentru cei cu boală celiacă ci și pentru cei cu alergii alimentare, oferind produse fără gluten sau preparate vegane extrem de delicioase și care le oferă premizele pentru o viață normală.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Credit pentru dezvoltatorii imobiliari

 Este extrem de riscant de a începe o afacere în domeniul imobiliarelor. Dacă este vorba de locuinţe, trebuie să te gândeşti dacă ai cui le vinde sau cui le închiria. În oraşele mari universitare se pot găsi potenţiali clienţi în persoana studenţilor din provincie. Dacă este vorba de birouri iarăşi există problema valorificării lor şi iarăşi oraşele mari cu multe firme ce au nevoie de sedii de birouri oferă soluţia unor potenţiali ocupanţi. Dar şi oraşele mai mici au nevoie la un moment dat de o dezvoltare imobiliară serioasă.

Oricum ar fi, demararea unei afaceri în domeniul imobiliarelor poate fi o oportunitate de câștig dacă știi și reușești să te miști repede, cât se poate de repede. Asta înseamnă, pe lângă proiecte și planuri, și o sumă destul de mare de bani atât pentru demararea afacerii cât și pentru continuarea ei.

Este greu de crezut că cineva are din start banii necesari pentru demararea unei afaceri de mare amploare și pentru continuarea ei. Soluția ar putea fi reprezentată de credite. Prima opțiune ar fi un credit obținut de la bancă. Numai că un credit bancar presupune extrem de multe formalități: extrem de multă documentație, extrem de multe condiții de îndeplinit, adesea nu obții din start toți banii de care ai avea efectiv nevoie ba, mai mult, trebuie uneori să dai socoteală de modul de cheltuire a lor. Dobânzile sunt mari și pot crește în timp, ceea ce poate împovăra fiscal întreaga afacere.

O soluție de credit pentru dezvoltatorii imobiliari ce pot evita toate dezavantajele unui credit bancar este un credit IFN. Claret Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) înființat în anul 2013 care oferă soluții rapide, eficiente și la îndemână pentru toți cei care se află într-o situație care necesită un împrumut. Cu ajutorul Claret Credit se poate obține suma de bani necesară într-un timp scurt și fără a fi nevoit să parcurgi procedurile pe care le cere o bancă. Consultanții financiari de la credit pot pune în fața clientului cea mai bună ofertă pentru nevoile sale financiare, personale sau antreprenoriale.

Sumele ce pot fi obținute sunt extrem de variate. Pot fi substanțiale, semnificative (chiar și de 1-2 milioane de euro dacă este nevoie) sau mai reduse în funcție de nevoile de moment. Se pot obține credite pentru persoane fizice, cu garanții imobiliare sau ipotecare, sau credite pentru persoane juridice.

Clar și sigur aș opta pentru un credit IFN. Sincer vorbind, prima opțiune ar fi să-mi achiziționez sau să-mi construiesc o casă exact așa cum mi s-ar potrivi conform necesităților. Dar nu este nici de neglijat ideea de a achiziționa mai multe locuințe pe care să le pot închiria ulterior, obținând din chirii sume de bani deloc de neglijat, din care să-mi achit împrumutul și ulterior să pot să folosesc banii pentru alte nevoi stringente.

Construirea sau renovarea unui hotel care să poată fi (re)introdus ulterior circuitului turistic ar fi o altă idee bună de investiție, mai ales în condițiile în care nu s-a mai investit aproape nimic în ultimii (mulți) ani în acest sector de activitate. Și sincer vorbind este atât de mare nevoie de astfel de investiții. Și cu siguranță banii investiți în domeniul hotelier aduc mereu profit.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

marți, 8 martie 2022

Emoționant! Scrisoare către mama: „Pentru mine, mamă ești frânturi de Rai. La mulți ani, mamă!”

 „Păstrez aceste cuvinte în inima mea de ceva vreme.

Din fragedă pruncie, când zâmbetul tău mi-a deschis calea către această lume și când brațele tale erau pentru mine un întreg Univers.

Din copilărie, atunci când eram ferm convins că singurul medicament care avea întotdeauna efect era mângâierea și vorba ta blândă…și acum îți simt glasul care îmi curge prin amintiri ca un susur.

Din adolescență, când cu statornicie îmi explicai, cu vorbe pline de iubire că nu greșeala este cea mai importantă ci felul în care reușești să repari punțile către bine.

Știi mamă… îmi aduc aminte când ți-am spus că vreau să îmi urmez visul departe de  drumul pe care îmi purtai pașii. M-ai privit și ți-am simțit privirea până în adâncul sufletului meu. Mi-ai spus cum numai tu știai să îmi vorbești, cu genele presărate de rouă ,,Om să fii puiul meu și restul vine de la sine’’.

Nu te-am întrebat niciodată de unde izvorăște dragostea de mamă, din ce matcă frământată de lacrimi de bucurie al momentului de primă întâlnire?

Nu te-am întrebat niciodată când aveai putere să mai trudești noaptea după o zi în care fapta și gândul tău ne erau dăruite nouă, copiilor?

Nu ți-am spus niciodată, dar îți simțeam mirosul pe hainele primenite. Mă însoțea în fiecare moment. Era mirosul copilăriei mele și al îmbrățișărilor tale.

Acum am crescut, sunt la casa mea. M-am transformat și eu într-un întreg Univers. Dar amintirea ta îmi inundă sufletul de bucurie și mă poartă iar și iar pe ulițele copilăriei mele.

Pentru mine,  mamă ești frânturi de Rai. La mulți ani, mamă!”

IPJ Neamț

sâmbătă, 5 martie 2022

Depozit Virtual – beneficii reale în construcții

 De ani de zile m-am rugat de vecina de sus să își reamenajeze apartamentul. Ați spune că este un abuz. Ce drept aș avea eu să mă bag peste om în propria lui casă și să îi spun cum să-și amenajeze spațiul privat? Este adevărat, numai că într-un bloc de locuințe cu mai multe apartamente alăturate și suprapuse totodată oarecum toți depindem unul de celălalt într-o oarecare măsură. Orice stricăciune apărută într-un apartament nu-l afectează doar pe proprietarul acestuia ci și pe vecini, mai ales când defecțiunea apare la nivelul instalației de apă, canalizare sau la nivelul pereților comuni. Tocmai aici a fost problema și în cazul meu și al vecinei de deasupra. O defecțiune inerentă la nivelul rețelei de apă a făcut ca o țeavă să cedeze și să-mi inunde baia. Nu masiv, doar cât să mă pricopsesc cu mucegai, pete de rugină pe tavan și cu degradarea varului ți tencuielii la nivelul respectiv.

Tare aș fi făcut reparația de rigoare înainte ca lucrurile să ia amploare, numai că trebuia remediată cauza. Și lucrurile au tărăgănat timp de câțiva ani.

Acum câteva luni am aflat că vecina mea a murit, după luni la rând în care nu am reuțit să dau de ea cu nici un chip. Mi-am zis atunci că nefericita întâmplare este un rău care va fi spre bine. Probabil apartamentul de deasupra va avea curând un nou proprietar care va renova totul de la cap la coadă. Va trece o vreme, dar mă gândesc că și eu va trebui să fac renovări masive la mine, dacă tot e să fac o treabă cu deranj, muncă și cheltuieli. Se cere pe lângă igienizarea locuinței și schimbarea instalației de încălzire, parchet pe hol... Și ce se va mai ivi...

Ca toate lucrările să fie făcute mai ușor, ideal este un depozit virtual de materiale de construcții ca cel de la Vindem-Ieftin.ro, de unde să poată fi procurate materiale de construcții pentru amenajări interioare, de la materiale pentru structură și fundații, acoperișuri, izolații, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare ...

Depozit virtual sau depozit clasic? Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Alegerea uneia dintre cele două variante depinde de nevoile fiecăruia. Desigur, un depozit virtual este cu mult mai mare, mai bine aprovizionat cu o gamă mai largă de produse și cu o acoperire mai largă la nivel național. În plus ai avantajul unei consultanțe de specialitate, produse la un preț mai redus, transport direct la locul unde ai nevoie să faci lucrarea de construcție. Cheltuielile sunt evident mai mici, atât pentru firmă cât și pentru clienți.

În plus să luăm în considerare și potențialul imens de dezvoltare intern și extern, atâta vreme cât există potențiali clienți. Și clienți sunt și vor fi, pentru că se construiește mult. Și acolo unde nu se construiește de la zero se amenajează și reamenajează, se transformă, se reconstruiește, tocmai pentru că standardele de construit, atât ca arhitectură cât și ca materiale de construcție, se schimbă, se reconsideră, se adaptează mereu. Ce este valabil acum poate să nu mai fie valabil peste câțiva ani și cu siguranță nu va mai fi valabil peste câteva decenii.

Revenind la problema mea... Nu este obligatoriu, dar un mare avantaj ar putea fi dacă ne-am renova locuințele în același timp sau imediat unul după celălalt. Costurile pot scădea sensibil, se pot ivi și alte avantaje cum ar fi un cost mai redus al materialelor, cheltuieli reduse de transport, un timp mult mai rapid de lucru, mai ales dacă echipa de lucru este aceeași și lucrează simultan pe ambele fronturi. Cu alte cuvinte, unde-s doi puterea crește.

Deocamdată nu pot face planuri în detalii amănunțite. Ci doar la modul general. Dar primul pas a fost făcut, adică a apărut ideea de lucru.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Visează la vară cu rutina de primăvară!

 Chiar dacă vremea de afară este atât de capricioasă şi de înşelătoare, chiar dacă se pare că iarna are ultimele sale răbufniri, uitându-ne în calendar constatăm că suntem deja cu un pas în(spre) primăvară.

Deja primăvară... Ce repede mai trece timpul! Aproape că uneori nici nu ne bucurăm de trăirea fiecărei clipe... Și cum este deja primăvară, trebuie să luăm în vedere cel puțin două aspecte:

  • Primăvara este un anotimp bine conturat, acea etapă a trecerii timpului în care întreaga fire se trezește la viață și ne umple organismul de forță și sănătate
  • Primăvara este preambulul verii, anotimpul torid al concediilor, în care vrem să ne simțim și să arătăm cât mai bine posibil.

 Cu toții visăm la vară și la vacanțe. Le programăm cu multe luni înainte și ne organizăm până în cele mai mici detalii. Iar aceste detalii includ și aspectul nostru fizic care trebuie ajutat pentru a se reface după suprasolicitările iernii și a reveni în forma sa maximă.

Mărturisesc că și eu mă resimt la contact cu capriciile vremii. Cu atât mai mult cu cât, încet dar sigur, înaintez în vârstă. Fenomenul este explicabil prin faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul se uzează, funcțiile sale se uzează și încetinesc, iar capacitatea de regenerare scade și ea. Așa că, pentru a fi readus în formă bună și pentru a se menține așa, organismul are nevoie din ce în ce mai mult de sprijin din exterior.

Dacă în copilărie și prima tinerețe nu concepeam să folosesc produse cosmetice mai mult decât îmi era necesar pentru igiena personală tocmai pentru că nu aveam nevoie neapărată de așa ceva, cu timpul am conștientizat faptul că aveam nevoie din ce în ce mai mult de ajutor cosmetic. Primul semn a fost uscarea pielii mai expuse la exterior și supraîncărcarea acesteia cu celule moarte, degradate, ceea ce îi dădea un aspect tern, aspru, ușor ridat sau cu tendință la ridare. Pe lângă aspectul inestetic, îmi conferea și un disconfort din ce în ce mai accentuat prin senzația de usturime, mâncărime și senzația că pielea se transforma într-un soi de carapace care mă strângea tot mai mult.

Ca atare, trebuia să iau măsuri urgente, altfel riscam ca lucrurile să se agraveze.

  • În primul rând pielea s-ar fi degradat încet dar sigur. Pe lângă fenomenele deja prezente, totul ar fi evoluat spre ridare mai târziu, sau ceva mai devreme s-ar fi ajuns la crăparea pielii, suprainfectarea ei cu tot disconfortul legat de aceste probleme ce pot deveni din ce în ce mai greu de tratat dacă sunt neglijate.
  • Să nu neglijăm nici problemele de ordin psihic date de aspectul inestetic. Aș fi ajuns, poate, la retragerea din viața publică, la frustrări, la depresie.

Problema se poate oricând rezolva extrem de ușor, căci există numeroase produse cosmetice într-o gamă extrem de largă tocmai pentru a rezolva diversele probleme apărute la nivelul pielii, cum ar fi, de pildă, produsele din gama Rilastil Daily Care sau Rilastil Hydrotenseur, ca să nu dau decât două exemple. Cu ajutorul lor pielea va putea fi curățată mai ușor și mai în profunzime, va putea fi hidratată și hrănită, iar efectele se vor vedea în timp. Și este cu atât mai ușor și mai sigur cu cât fiecare produs este adaptat tipului de ten în parte, unele putând fi aplicate în momente diferite ale zilei (produse pentru zi, respectiv pentru noapte).

Și părul poate avea de suferit: va cădea mai mult, se va regenera mai greu, firele de păr vor avea vârfurile despicate... Femeile știu din plin acest lucru. Desigur, părul se poate tunde mai scurt pentru a se putea întreține mai ușor, dar această soluție nu este suficientă. Este nevoie adesea de formule speciale de șampoane, balsamuri, măști de păr, toate adaptate fiecărui tip de păr în parte și problemelor cu care se confruntă acesta.

Diversificarea este cu atât mai mare și mai benefică tocmai prin faptul că există formule diferite pentru femei, respectiv pentru bărbați, există formule adaptate problemelor specifice vârstei adolescenței. Întotdeauna când există o problemă se lucrează și la crearea unui mod de rezolvare a acesteia. Așa că dacă există bunăvoință, corpul fiecăruia dintre noi poate fi îngrijit și întreținut la orice vârstă pentru a fi menținut în parametri optimi.

Acum nu mai consider tratamentele cosmetice un moft, ci o necesitate. Mai mult, chiar un cadou pe care pot și trebuie să mi-l fac în mod constant de acum încolo, fără jenă, fără idei preconcepute cum că produsele cosmetice nu ar fi necesare. Orice mit legat de lumea produselor cosmetice poate fi confirmat sau infirmat, poate fi demontat la nevoie cu argumente bine fondate.

Vine primăvara... Curând vine și vara. Până atunci trebuie să ne reconsiderăm metodele de îngrijire a corpului pentru a face mai ușor trecerea spre sezonul cald. Dar trebuie să fim convinși că lucrurile nu se opresc aici și trebuie să acționăm ca atare. Corpul nostru trebuie îngrijit tot timpul anului, fără oprire, cu metode și produse specifice fiecărui anotimp. Doar așa poate fi menținut un echilibru fiziologic, biologic, metabolic la nivelul corpului, așa că orice tendință de dezechilibrare a acestuia să poată di corectată din mers, rapid și prompt, cu eficiență mare.

Articol scris pentru Spring Superblog 2022

miercuri, 2 martie 2022

Raiul de pe balcon... sau din grădină

 Recunosc... Sunt extrem de obosită de ceva vreme și simt nevoia unui concediu. Sau măcar dacă aş profita de clipele libere din weekend. Ce-aș face?

Primul impuls ar fi să dorm. Sunt momente într-adevăr pic în lumea somnului și dorm ore în șir. Dar nu este o soluție. Atât pentru că somnul nu este niciodată suficient pentru o odihnă completă, dar și pentru că adesea ai nevoie de timp mai mult pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi.

Pasul următor? Hobby-urile. Avantajul? Stimulează părțile mai puțin folosite ale creierului, lăsând zonele epuizate să se odihnească și să se refacă.

Să facem un exercițiu de imaginație. Hobby-ul meu, în fine unul dintre ele, este cititul. Pasul următor? Evadarea din cei patru pereți ai camerei în care citesc la un moment dat... Unde? Afară... Nu neapărat pe o bancă în parc, deși ar fi o idee bună, căci aerul poate fi cu mult mai curat. Pentru cei care stau ceva mai departe de un parc dar au acces la un balcon cu vedere la un petec de spațiu verde sau la o grădină, într-un cartier liniștit departe de circulația orașului, cititul în aer liber este extrem de la îndemână. Nu este nevoie decât de o măsuță și câteva scaune pentru a amenaja un colț de relaxare.

Pentru cei cu un spațiu ceva mai generos se găsește și loc suficient pentru o bancă, eventual la umbra unui copac, unde se poate lenevi lejer lăsând gândurile să zburde oriunde în timp și spațiu.

Mi-e dor să petrec timpul liber în asemenea mod. Și o voi face cât de curând posibil...

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

marți, 1 martie 2022

Gândiri de Mărțișor

 


Gândiri de Mărțișor.  


 „Adu, Doamne, Primăvara și rămâi și Tu cu noi

C-am avut atâta iarnă și îngheț, și vânt, și ploi…

Uită-Te în sinea noastr ă ce de viscole-am avut,

Dă din nou un Rost la toate, Rostul care s-a pierdut.


Adu, Doamne, Primăvara după care toți tânjim

Dă-ne dor de cele sfinte și putere să iubim!


Iarna sufletelor noastre ne-a asprit, ne-a-nsingurat

Am iernat până și vara sub un zâmbet înghețat…

Doar Tu, Doamne, ești mai mare decât colții asprei ierni

Sub cereasca vindecare, fă un semn, ca să ne chemi.


Fă-ne, Doamne, să-nflorim cu copacii înc-o dată

Și miros să răspândim de credință adevărată.

Adu, Doamne, Primăvara după care toți tânjim

Dă-ne dor de cele sfinte și putere să iubim!” 

(Mina Ianovici)


Să fiți sănătoși.  În toate.