duminică, 10 octombrie 2021

„Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”

 



 Cu toţii avem nevoie, măcar o dată-n viață, de ajutor, fie din partea prietenilor, oameni simpli ca și noi, fie de ajutor specializat. Și atunci apelăm la ajutorul diverselor instituții sau firme pentru a ne rezolva problemele, fie și doar pentru a merge înainte în viață pe drumul pe care ni le-am ales sau pe care suntem nevoiți să mergem chiar forțați de împrejurări.

Să luăm un exemplu. De multe ori pentru a merge înainte pe drumul vieții avem nevoie de o sumă relativ mai mare de bani grămadă. Motivele sunt diverse: fie este nevoie să renovăm casa și/sau să înlocuim aparatura electrocasnică, fie avem nevoie de o locuință nouă, uneori mai spațioasă, alteori mai mică sau alteori... pur și simplu altfel concepută, pentru a corespunde noilor noastre nevoi dintr-un moment anume. Alteori suntem nevoiți să achiziționăm obiecte noi, de valoare mare și de folosință ceva mai îndelungată (cel puțin câțiva ani buni), pentru că avem nevoie în activitatea noastră personală sau profesională, fără de care munca pe care o desfășurăm ar fi din ce în ce mai greoaie, mult prea greoaie, adesea practic imposibilă. Sau suntem puși în fața opțiunii de a trece din postura de angajat în postura de angajator/antreprenor, condiție în care, pentru demararea proiectului avem nevoie instant de o sumă ceva mai mare de bani. Ca opțiuni pentru a obține suma respectivă am avea cel puțin două variante: fie economisim treptat sume mici de bani, dar în mod constant, până se acumulează o sumă suficient de mare, fie recurgem la credite bancare. Iar varianta a doua, cea a creditelor, devine adesea prima opțiune de finanțare, singura atunci când nu reușim să facem economii suficiente sau ca și variantă complementară atunci când economiile care pot fi acumulate nu acoperă întreaga sumă necesară demarării noului proiect. Și atunci apelăm la serviciile bancare de credite. În acest caz fie ne ocupăm noi înșine de a căuta cea mai bună variantă de creditare, umblând din bancă în bancă în căutarea pachetului potrivit de creditare, fie apelăm la serviciile unei companii de brokeraj de credit. Primul impact îl avem cu compania în sine, apoi descoperim oamenii care se află în spatele siglei/sediului/firmei. Și surpriza este adesea una dintre cele mai plăcute.

Să exemplificăm cele povestite până acum cu un exemplu concret: compania de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit. Mulți dintre voi ați mai întâlnit-o fie și doar tangențial, din prezentările făcute pe diverse canale de informare, firma activând din anul 2007.

Dar să recunoaștem și să acceptăm că în spatele firmei se află OAMENI extrem de bine pregătiți și de un profesionalism aparte, formând o echipă extrem de sudată.

  Fondatorul și CEO-ul companiei de intermedieri de credite bancare și non-bancare AVBS Credit este Valentin Anghel, antreprenor și membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). Tânărul antreprenor de 41 de ani, dincolo de pregătirea sa impecabilă în domeniu și de profesionalismul cu care-și desfășoară activitatea, este un om obișnuit în viața de zi cu zi, pasionat de călătorii, sailing, inventică, inteligență artificială, psihologie, filosofie și pian.

În 2002 și-a început activitatea într-un birou notarial din București, din dorința de a evolua din punct de vedere profesional și financiar, unde în scurt timp a devenit Secretar Delegat al respectivei societăți.

În decursul a celor cinci ani de activitate în notariat, lucrând cu mii de clienți, a constatat rigiditatea sistemului bancar de la acea vreme și de cât de mult ajutor aveau nevoie românii în obținerea unor finanțări potrivite. Tocmai în ideea de putea oferi ajutor potrivit în acest sens a identificat oportunitatea de a dezvolta un business propriu care să aibă la bază prestarea unui serviciu de intermediere credite care să fie personalizat și complet GRATUIT pentru client. Așa că în 2007 a renunțat la slujba bună, sigură și foarte bine plătită din notariat și a înființat compania de brokeraj bancar AVBS Credit.

Fiind extrem de bine motivat și găsind această motivație extrem de puternică în interiorul propriei persoane, a avut încredere în visul său și și-a folosit toate cunoștințele și abilitățile pentru a-și îndeplini obiectivul, chiar dacă la acea vreme brokerajul bancar era complet necunoscut în România, fiind o lipsă acută de specialiști în domeniul intermedierii creditelor.

Cu o investiție inițială de aproximativ 40.000 de euro și-a început activitatea într-un birou decent și cu o echipă de oameni determinați și capabili împreună cu care să inoveze creditarea în România. Implicarea de care a dat dovadă l-a ajutat să semneze câteva parteneriate cu cele mai importante instituții financiare din țară, iar acțiunile de marketing pe care le-a demarat le-a atras clienți numeroși cărora le-a prestat servicii excepționale de brokeraj bancar.

Criza economică din 2008 care a ținut aproximativ doi ani a condus la mari dificultăți financiare și la numeroase sacrificii. Cu toate acestea și-a ascultat intuiția și nu a renunțat, a făcut tot ceea ce era omenește posibil, regândindu-și strategia de business și chiar serviciile pentru a-și menține activă compania. Abia din 2010 a început cu adevărat ascensiunea AVBS Credit.

Ajutat de studiile de specialitate, experiența în afaceri, perseverență și adaptabilitate, profesionalism și dorința de a ajuta oamenii să obțină soluții de finanțare potrivite a ghidat AVBS Credit în topul marilor companii de brokeraj bancar din România.

În prezent, în echipa AVBS Credit se află zeci de brokeri care intermediază toate tipurile de credite, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice, de la 30 de instituții financiare din România. În decursul celor 14 ani de activitate, rețeaua de brokeri AVBS Credit, care lucrează în sistem de franciză în peste 25 de orașe din țară, a intermediat credite în valoare de peste 350 de milioane de euro. Vânzările totale ale AVBS Credit în 2021 au crescut cu 80% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cifra de afaceri va fi de peste un milion de euro la sfârșitul acestui an.

Unul dintre secretele succesului companiei este acela că oferă servicii personalizate și adaptate profilului și nevoilor fiecărui client în parte. Această flexibilitate vine în sprijinul clienților și al potențialilor clienți, reușind să atragă încrederea fiecăruia în posibilitatea de a-și realiza visurile și de a-și satisface nevoile de la un moment dat. În plus, serviciile oferite sunt GRATUITE, costul final al creditului obținut nefiind influențat în nici un fel de potențialul cost al serviciului de brokeraj. Mai mult decât atât, se economisește timp și efort, brokerul asigurând toate serviciile legate de procesul obținerii creditului respectiv, oferind soluția cea mai avantajoasă posibil pentru clientul respectiv.

O altă modalitate eficientă de dezvoltare a companiei este dezvoltarea în sistem franciză, care oferă noilor veniți atât activitate independentă cât și posibilitatea de a activa sub îndrumarea firmei. Astfel beneficiezi de tot sistemul de know-how esențial necesar derulării cu succes a activității firmei, de grile de comisioane atractive și cu portofoliul de clienți asigurați. În plus profiți din plin de experiența acumulată deja din partea firmei, beneficiind de suport tehnic și asistență oferit în mod constant de câtre managementul companiei. Fluxul de lucru este facil și există acces la toate parteneriatele bancare și non-bancare. Totodată se poate intra în training-uri de pregătire în domeniul vânzărilor de produse bancare. Se asigură suport în selectarea celor mai potriviți brokeri și acces la cele mai bune produse de creditare de pe piață. De asemenea se beneficiază de campanii puternice de marketing și PR implementate la nivel național. În plus brokerul francizat beneficiază de asigurarea de răspundere civilă pentru erori și omisiuni decurgând din activitatea de intermedieri de credite și conformarea activității din punct de vedere GDPR. La rândul său brokerul are posibilitatea de a-și dezvolta propriul sistem de francize generator de venituri lunare.

Să nu uităm că în spatele unei companii de succes stă un antreprenor de succes. Un om obișnuit asemenea fiecăruia dintre noi, dar un om extrem de bine pregătit profesional ca un elev de nota zece plus, un om animat de o motivație interioară extrem de puternică pentru a da tot ce este mai bun din el în folosul semenilor săi și a cărui direcție în viață este mereu ÎNAINTE!

Articol scris pentru SuperBlog 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...