sâmbătă, 3 octombrie 2020

Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

 

 Simt că nu mai sunt singură. Suntem doi în acelaşi trup. Al meu. Îţi simt deja mişcările, aproape că îţi simt şi bătăile inimii în perioadele de tihnă. Nu ştiu dacă eşti băiat sau fată, nici nu mă interesează, important este să fim sănătoși amândoi deopotrivă, pentru a fi alături unul de celălalt cât mai mult timp.

 

 Simt că deja trăiești din plin viața acolo, înăuntrul meu. Te simți protejat tocmai pentru că mă simți la fel de profund cum te simt și eu pe tine. Comunicăm nu prin vorbe, este încă prea devreme să o facem, ci prin gânduri, de parcă am fi unul și același om.

 Te bazezi pe mine încă de pe acum și te vei baza pe mine toată viața și asta îți dă siguranță maximă...


 ... și asta pentru că știi încă de pe acum că te iubim cu toții... Și abia așteptăm să ieși în lume și să îți continui viața liber și independent.
Cu siguranță am pregătit dinainte de venirea ta pe lume câteva lucruri de care vei avea nevoie pentru o viață sigură și confortabilă. Și vom continua să ne pregătim cu tot ce este nevoie pe viitor.
1. În primul rând am amenajat camera ta, în care vei continua să crești frumos și sănătos. Pătuțul este pregătit și așezat confortabil, plus un scaun ergonomic pentru noi și unul pentru tine atunci când vei crește puțin mai mare și vei putea să stai în el. Vom avea la îndemână și un cântar cu care să-ți urmărim creșterea zi de zi. Dulăpioarele de haine și jucării sunt și ele pe poziție. Desigur te vom supraveghea mereu din orice colț al casei cu ajutorul unui monitor video și un difuzor, tocmai pentru ați surprinde orice mișcare și scâncet prin care ne vei chema lângă tine.
2. Te așteaptă câteva hăinuțe, multe scutece și produse de igienă,  câteva jucării. Pentru început este de ajuns, dar mereu trebuie reînnoit și mărit stocul, pe măsură ce nevoile cresc odată cu tine. Și bineînteles că vom avea la îndemână și trusa de prim ajutor, în cazul în care sănătatea ta va trebui îngrijită. Treptat, odată ce vei începe să te hrănești și cu altceva decât cu laptele de la sânul mamei tale, ne vom aproviziona cu alimente potrivite perfect nevoilor tale. Desigur toate electrocasnicele vor fi pregătite special pentru a face față și nevoilor tale de hrană, igienă personală și confort.
3. La un moment dat vei evada din corpul mamei tale spre lumea mare. Vei fi ajutat să ieși la lumină fără probleme. Ca și până acum, și de acum înainte ne vom gândi la sănătatea ta, la care vom veghea părinți și medici deopotrivă. Pe lângă problemele de rutină ne vom gândi și la o tehnică nouă, revoluționară, dar extrem de binevenită pentru sănătatea ta la un moment dat, și anume la recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă. Am decis să recoltăm la naștere celule stem din toate aceste surse, aflând că cei de la Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea sa ca sursă de celule stem. Cu siguranță la un moment dat, peste ani și ani, sperând desigur că acest moment să fie cât mai îndepărtat cu putință, când sănătatea ta va fi oarecum șubrezită, să fie nevoie de „piese de schimb” pentru anuite țesuturi sau de repararea anumitor organe, să putem folosi celulele stem recoltate pentru a repara zonele afectate într-o manieră cât mai naturala posibil și mai fără riscuri majore.
4. Cu siguranță ne vom gândi la educația ta și la formarea ta ca om, așa că te vom sprijini pentru a urma cele mai potrivite școli posibile pentru formarea ta ca profesionist și ca om.
5. Îți vom fi mereu aproape, alături, oriunde te vor purta pașii prin lume. Și să știi că îți vom sări mereu în ajutor, fără a-ți afecta dezvoltarea ta independentă.

Articol scris pentru SuperBlog 2020 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

,, Știai că: - atunci când privești conștient un copac, ficatul se regenerează și se echilibrează? - atunci cănd privești conștient iarba sa...