sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Vacanță la munte prin agenție de turism


 Deși nu am timpul și forța, în această perioadă a vieții mele, să petrec o vacanță în afara orașului în care trăiesc și îmi desfășor activitatea, mărturisesc că mi-ar prinde totuși bine să evadez din lumea aceasta dezlănțuită și să mă retrag în alte locuri într-o vacanță de câteva zile, fie plecând pe cont propriu, fie folosindu-mă de serviciile oferite de o agenție de turism.

Sunt persoane care nu apelează la serviciile oferite de o agenție de turism, motivându-și alegerea prin dorința de a nu fi legați de un program sau de un traseu având în felul acesta, cel puțin aparent, ceva mai multă libertate de mișcare. Acesta ar fi, poate, singurul sau unul dintre puținele avantaje ale deplasării „pe cont propriu”.
Apelând la serviciile unei agenții de turism, însă, ai parte de o vacanță într-un cadru organizat. Dificultatea de a căuta și găsi modalitățile de transport, cazare și masă, ca să vorbim doar de lucrurile de bază, la care se mai adaugă si vizitarea obiectivelor turistice, modalități de agrement și tratament, în imensitatea de date și informații împrăștiate peste tot, se poate reduce la zero sau aproape de zero. O agenție de turism va avea, cel puțin în parte, în măsura ofertelor, posibilitatea de a cunoaște locurile de cazare autorizate precum și modalitățile de transport cele mai avantajoase, ca accesibilitate, ca timp și din punct de vedere financiar, ca și cost, în așa fel încât să fie în avantajul clientului și la un cost cât mai scăzut, din toate punctele de vedere.
  Oferta de cazare este prezentă întotdeauna printre ofertele agențiilor de turism. Și asta pentru că fiecare agenție de turism poate încheia contracte cu unități de cazare de tip hotel, pensiune sau vilă, incluzând sau nu și oferta de hrană, care poate rămâne la latitudinea clientului. Uneori, dar nu întotdeauna, sunt incluse si ofertele de transport spre destinația turistică și înapoi spre casă, iar în cazul circuitelor turistice adesea se include și transportul între locațiile cuprinse în circuit.
Pachetele cuprinse în oferta turistică se pot adapta cerințelor fiecărui client în parte, adăugând sau, eventual, eliminând unele elemente, astfel încât oferta să fie percepută cât mai atractivă pentru fiecare turist în parte.
Având la dispoziție toate informațiile necesare sau, în cel mai puțin favorabil, informațiile necesare putând fi obținute într-un timp extrem de scurt, se pot prezenta potențialilor turiști mai multe variante posibile a se potrivi dorinței fiecărui turist în parte. Astfel există posibilitatea să se poată alege cea mai bună opțiune pentru fiecare turist în parte.
Articol scris pentru SuperBlog 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...