vineri, 9 noiembrie 2018

Dorințe fashion de Black Friday

Cu totii ne dorim in viata ceva anume. Fie ca sunt pasiuni, hobby-uri, fie ca este vorba doar de dorinta de a aparea si a arata bine, dorintele trebuie satisfacute pana in momentul cand ar putea aparea mult fireasca frustrare.
Ca tot veni vorba de dorinta fiecaruia de a arata sic. Daca femeile au atuul machiajului, atat barbatii cat si femeile se pot folosi de vestimentatie si accesorii. Fie ca este vorba de bluze de dama sau de camasi, de genti de dama sau ghete pentru barbati, totul trebuie cumparat mult, frumos si... ieftin, pe cat se poate.
Ca atare avem cel putin doua variante: fie optam pentru magazinele second hand, sperand sa avem sansa de a gasi ceva aproape nou si sic, aproape la moda sau care poate fi folosit si dincolo de tendinte, fie urmarim perioadele de reduceri la orice magazin, fie ca este vorba de perioadele de lichidari de stocuri, fie ca este vorba de zilele de tip Black Friday.
Ce ne facem insa pentru a nu cadea in plasa tentatiilor de a cumpara dintr-un impuls aproape patologic aproape orice, numai sa fie mult si cu discounturi cat mai mari posibil? Am putea sa ne facem cateva strategii de shopping. In primul rand ne stabilim prioritatile: de ce anume am avea nevoie mai intai si in ce limite? Putem achizitiona ceva de care am avea neaparata nevoie: un bun de folosinta indelungata care ar cam trebui schimbat, niste obiecte de vestimentatie sau accesorii care ar cam trebui sa inlocuiasca vechile articole din propria garderoba care fie incep sa se uzeze fizic si moral dincolo de anumite limite, fie nu ne mai vin asa de bine pe corp, fie avem nevoie de ceva nou, mai potrivit necesitatilor de moment. Sau dorim ceva nou, acel altceva care sa ne satisfaca noile nevoi legate de varsta actuala, statutul nou in care ne gasim, unui nou loc de munca cu alte solicitari...
Ne facem apoi o lista a ceea ce am vrea sa cumparam. Cercetam ofertele magazinelor si adaugam la wishlist cate ceva din cele ce vedem, urmand ca pe parcurs sa adaugam sau sa scoatem din cosul de cumparaturi unul sau altul dintre produse, in functie de cum ne incadram sau nu intr-un buget cat de cat rezonabil si in functie de cat de mult avem sau nu nevoie de fiecare dintre produse sau cat de mult ne avantajeaza cumpararea lui. Ideal ar fi ca planurile de shopping sa le facem din timp, pentru a le putea ajusta la nevoie.
Toate aceste planuri le putem face de unul singur sau impreuna cu un membru al familiei sau cu un prieten apropiat. Sfaturile sau parerile altcuiva ne-ar putea ajuta... Sau poate nu...
Sunt bune si campaniile de reduceri, promotii, vanzari la pret redus. Totul este sa stim sa ne folosim de ele in avantajul propriu.
Articol scris pentru SuperBlog 2018                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...